Бібліотека ім. С. Олійника

16.05.2024

 
У Всесвітній день вишиванки бібліотека ім. С. Олійника провела народознавчу годину «Вишиванка у мистецькому просторі». Бібліотекарка розповіла школярам про традиційне національне вбрання українців. Веселі та цікаві питання вікторини «Український орнамент» ознайомили маленьких знавців з найціннішим етноскарбом України.
День вишиванки – подія, яка покликана зберегти українські традиції та передати їх наступному поколінню.
 

15.05.2024

     До Міжнародного дня сім’ї бібліотека ім. С. Олійника взяла участь в благодійному ярмарку, ініційованого Спілкою ветеранів Деснянського району.
 
 
 
 
    Бібліотекарки представили та обговорили з батьками нові видання для дітей з питань виховання, взаємодії, психології сімейних відносин, які не лише розкажуть малюкам складну реальність але й допоможуть заспокоїтися та зміцнити психологічний стан.
 
 
 
    Учасники отримали корисні поради щодо підтримки сімейного добробуту та створення гармонійного середовища для дітей. Голосні читання «Об’єднані серця» про героїв-воїнів викликало в дітей відчуття гордості за своїх захисників та захисниць й розуміння необхідності захисту рідної землі. Завдяки спільним зусиллям батьків та дітей, які приготували домашню випічку та дитячі поробки, на ярмарку продовжувався збір донатів для закупівлі необхідного обладнання для 127 Окремого батальйону ТрО м. Києва Збройних Сил України.
 

13.05.2024

     Бібліотека ім. С. Олійника провела теплий та затишний захід до Дня Матері. Бібліотекарка читала казку «День матері» Марини Степанської, діти розповідали про своїх мам, декламували вірші та виражали свою любов та вдячність.
 
 
 
    Створювали чудові малюнки в подарунок на майстер класі «Тобі найдорожча у світі». 
 
 
 
   Спільна виставка залишила незабутні враження про цей день вдячності до їхніх унікальних матусь.

 
 

02.05.2024

 
До Міжнародного дня протидії булінгу бібліотека ім. С. Олійника провела освітню бесіду «Емпатія в дії». Розмова була спрямована на підвищення усвідомлення емпатії, поваги до оточуючих та вміння вирішувати конфлікти мирним шляхом.
Бібліотекарка запропонувала школярам створити алгоритм для формування позитивних міжособистісних відносин та попередження проявів булінгу. Успішна спільна робота сприяла розумінню ключових аспектів та підсиленню відповідальності до проблеми булінгу.
 

30.04.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника до Дня коуча провела для учнів тренінг «Вектор розвитку». Бібліотекарі ознайомили молодь із книгами сучасних авторів з психології та обговорили необхідність щоденного читання для самовдосконалення та саморозвитку. Під час тренінгу учасники використовували вправи на логіку, мозкові штурми та дискусії. Також бібліотекарі рекомендували Must-have книжок для дітей шкільного середнього віку.
 
 

29.04.2024

 
До Дня прикордонника України бібліотека ім. С. Олійника провела творче заняття для дітей «Листівка для захисників та захисниць». Під час майстер-класу бібліотекарки розповідали про захист кордонів, які зараз є не просто лінією на карті, а є межею між хаосом та безпекою, життям і смертю. Дата цього свята (30 квітня) вибрана не випадково: саме цього дня у 1918 році під час російсько-української війни, армія УНР вийшла на кордон України та встановила на ньому державні символи. В наш час прикордонники першими прийняли на себе удар загарбницької армії і зараз продовжують битися за незалежність України на фронті. Діти написали привітання, вдячності та побажання завжди мати високий бойовий дух та міцне здоров’я.
 
 

22.04.2024

 
До Всесвітнього дня книги та авторського права бібліотека ім. С. Олійника організувала для школярів презентацію книги «Шпаргалки з етикету» Оксани Датій. Авторка розповіла про те, що надихнуло написати книгу та поділилася цікавими фактами та історіями. На майстер-класі «Столовий етикет» пані Оксана запропонувала дітям створити власне меню та сервірувати стіл згідно нього. Під час майстер класу діти навчились основам елегантного поводження за столом та іншим аспектам етикету. Батл «Знавці етикету» допоміг закріпити отримані знання. Після зустрічі авторка підписала подаровані книги дітям і бібліотеці.
 
 

15.04.2024

 
У бібліотеці ім. С. Олійника спільно з кандидатом психологічних наук Інною Власенко відбулась когнітивна бесіда «Сила різноманітності».
Пізнавальна бесіда з молоддю була присвячена актуальній проблемі: створенню безпечного та відкритого простору для всіх, де кожна людина має можливість вільно виражати себе та бути зрозумілою оточуючим.
Під час психологічного тренінгу «Емпатія та рівність» учасники взяли активну участь у різноманітних вправах та дискусіях, спрямованих на вдосконалення розуміння гендерних понять та виявлення можливих джерел нерівності в повсякденному житті. Завдяки взаємному обміну думками, учасники отримали нові знання для підтримки гендерної рівності в своїй спільноті.
 

04.04.2024

    Завдяки спільним зусиллям користувачів бібліотеки ім. С. Олійника, відбулась еко-акція «За чисте завтра». Бібліотекарі організували захід з метою привернення уваги до екології та нагадування, що кожен особисто відповідальний за чистоту міста. Разом ми влаштували прибирання лісового узбіччя та зеленої зони району.
 
 
 

    Бібліотека дуже вдячна усім, чия свідомість, підтримка та активна участь роблять наше місто кращим для життя.
 
 

26.03.2024

    Напередодні Всесвітнього дня театру бібліотека ім. С. Олійника відвідала дитячий садок, де поділилася з дітками захоплюючим світом театрального мистецтва та книг. Під час візиту бібліотеку представили як магічне місце, де можна відкрити для себе безмежний світ пригод.
 
 
 
 
     Бібліотекарі майстерно занурили малят у атмосферу казки, читаючи повчальні історії. Магія казкових героїв розчинилася в повітрі, залишаючи за собою посмішки й натхнення у серцях дітей.
 
 

  Діти прийняли участь у майстер-класі «Маски та образи», де мали можливість створити та розмалювати театральну маску. Відчуваючи себе справжніми творцями, вони з захопленням втілили свої ідеї, а кожен кольоровий штрих, кожна форма маски відображає особливість та креативність кожної дитини.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter