20.09.2012

                                Визнаний майстер короткого оповідання

   З нагоди 150-річчя від дня народження видатного американського письменника Вільяма Сідні Портера, відомого під літературним псевдонімом О. Генрі, 18 вересня працівники бібліотеки № 119 запросили учнів СШ № 213 до літературної подорожі «Визнаний майстер короткого оповідання».

   Разом із бібліотекарями юні читачі поринули у світ непростого дитинства малого Вільяма, але дуже любив читати. Діти узнали історію написання перших оповідань О. Генрі, який  зумів стати королем світової новели.

  Бібліотекарі запропонували школярам гумористичні оповідання, зокрема, веселу новелу «Вождь червоношкірих.

  Читачі зі сміхом слухали уривки з оповідання про витівки десятирічного бешкетника, а перегляд кіноновели «Вождь краснокожих» та мультфільму «Чертенок с пушистым хвостом», знятого за мотивами оповідання, викликав у дітей гучний регіт.

     Із задоволенням школярі ділилися враженнями, обговорювали кумедні вчинки неслухняного хлопчиська, слухали бібогляд книжкової виставки. А подальше знайомство з життям і творчістю О. Генрі учні продовжать при вивченні зарубіжної літератури в школі, а також відвідуючи нашу бібліотеку. 

 
 
 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter