13.11.2013

«Земля важка – у ній багато зброї;
земля легка, бо в ній лежать герої»

Даєш Київ!

В листопаді наше рідне місто відзначає 70 річницю свого визволення від фашистських загарбників. У читальній залі для учнів 5-9 класів цій події була присвячена історична година «Вони визволяли Київ». Учні 5 класу ЗОШ № 259 почули розповідь про мужність і героїзм солдатів і офіцерів, які пройшовши крізь полум’я боїв, віддавши своє життя, звільнили Київ від ворога.

Діти переглянули документальні кадри бойових епізодів з форсування водної перешкоди і захоплення плацдарму під час боїв за Київ 70 років тому. Битва за Київ стала виявом масового героїзму. Поруч з солдатами билися з ворогом партизани і підпільники. За героїзм і мужність 17.5 тисяч воїнів-визволителів нагороджені орденами і медалями.

Читачі мали можливість продовжити екскурс в історію, розглядаючи літературу, фотоальбоми про визвольні події 70-річної давнини, на книжковій виставці «Битва за Київ: подвиг і трагедія».
 
Святла пам’ять про війну залишається з нами як високий зразок мужності, силу духу, самопожертви, а водночас – вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни.
 
Хвилиною мовчання діти віддали шану загиблим солдатам та киянам. І яким би не було наше сучасне життя, що б нам не принесло майбутнє – ніколи не забувайте своє минуле, бо це наша історія, наша культура, наше ВСЕ.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter