26.02.2014

То приветлива, то сурова
Сходит с каменных гор заря.
Ты прекрасна, земля Бажова,
Трудовая Урал-земля!

Павло Бажов – казкар  нашого дитинства,  що подарував нам «Хазяйку мідної гори», «Срібне копитце», «Малахітову шкатулку». Його оповіді пізнавальні, навчають нас добру та мудрості. Вони немов поза часом…

26 лютого в  ЦРБ № 141  відбувся  малахітовий вечір «Доброта  та велич простоти в оповідях Бажова» до 135-річчя від дня народження видатного російського письменника Павла Петровича Бажова.

Ознайомитись з творчістю  письменника завітали до бібліотеки учні 6-х класів школи № 238. Присутні поринули в атмосферу чистоти природи Уральського краю, фантастично красивих самоцвітів, познайомились з трудовим подвигом робітників - гірників, які уславили цей край. Дуже сподобався дітям Данило – герой  однієї з оповідей  Бажова , списаний автором з образу реального робітника Данила Звєрєва.

Огляд книжкової виставки і розповідь бібліотекаря доповнили мультфільми: «Срібне копитце», «Огневушка-поскакушка», уривки з художніх фільмів «Степанова пам`ятка», «Кам'яна квітка», документального фільму «Советский сказ Павла  Бажова». Завдяки перегляду фрагментів з документального фільму читачі мали можливість побачити унікальні кадри – «письменник за робочим столом», «під час спілкування з молоддю». Літературна гра подарувала дітям  радісний, піднесений настрій. 

 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter