19.03.2014

Живописних  справ  майстер Тарас  Шевченко
 
«Хоче малювати, прагне він до знань,
Та за це багато зазнає знущань.
 Нишком він малює статуї в саду.
Вночі пише вірші про людську біду.»
Г. Бойко
 
19 березня з нагоди 200-річчя Великого Кобзаря до бібліотеки № 119 були запрошені учні 4-х класів СШ № 213 на мистецьку подорож «Живописних справ майстер Тарас Шевченко».
 
З великою увагою діти слухали розповідь бібліотекаря про тернистий шлях, який Тарас Шевченко подолав задля здійснення своєї заповітної мрії – стати художником Саме талант художника вирвав Шевченка з кріпацьких пут, а пізніше допомагав у скрутніші хвилини життя. Про це Тарас Шевченко пише у повісті «Художник».
 
З інтересом юні читачі здійснили відео-екскурсію по картинній галереї Шевченка-художника, котрий був учнем відомого живописця Карла Брюллова в Петербурзькій Академії мистецтв, а після її закінчення був зарахований вчителем малювання до Київського університету, але не встиг у ньому попрацювати через арешт і заслання. Яскравою демонстрацією мистецьких здобутків Кобзаря  стали презентація «Тарас Шевченко - художник» та виставка репродукцій його картин, серед яких особливу увагу читачів бібліотекарі звернули на серію «Живописна Україна».
 
Вшановуючи  поетичний дар Тараса Шевченка, діти з натхненням читали його вірші і відчули велич і багатогранність таланту генія.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter