31.03.2014

Вечір пам’яті "Небесній сотні"

Небесній Сотні шана й молитви,
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий, Боже, освяти.
І в мирі, Господи, прийми до себе.

Цими днями по всій Україні та й за кордоном вшановуються поминальні 40-і дні за загиблими Небесної Сотні. Не залишаються поза увагою ці події і в бібліотеці №115 для дітей.

Через сорок днів після трагічної загибелі героїв ми зібрались, щоб віддати шану тим, хто поклав своє життя заради великої мети – єдиної та вільної України. На концерті-реквіємі звучали патріотичні українські пісні, лемківська пісня «Гей, плине кача по Тисині» та сучасні «Воїни світла», «Не стріляй», «Стіна» та інші.

Події, що відбуваються в Україні надихнули нашого читача, учня 5-го класу Романа Красюка на написання пісні «Небесна сотня», яку він присвятив пам'яті загиблих героїв. Ця пісня не залишила байдужим нікого серед присутніх. Романа та ще кілька учасників відзначили подяками.

Бібліотекарі також стежили за подіями, які відбуваються в Україні, висвітлюючи їх на тематичних поличках, виставках, інформаційних стендах, в читальному залі діє тематична викладка “Пам’яті Небесної Сотні”, на якій відображена хроніка подій від 18 лютого 2014 року і до сьогоднішніх днів, імена загиблих з Небесної Сотні, останні події — вшанування поминальних 40-их днів за загиблими.

Вічна пам'ять героям! Колектив бібліотеки висловлює співчуття родинам загиблих патріотів "Небесної сотні". Їх імена і подвиг в ім'я України будуть вічно жити в наших серцях. Вечір завершився хвилиною мовчання за загиблими під час останніх подій в Україні. Небесна Сотня тепер завжди стоятиме на варті наших душ.
 
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter