22.10.2014

 За український рідний край боєць боровся кожний
 
«Війна!.. Війна!.. Од пилу срібний
     Степ України загримів.
Ми йдем на бій, на бій побідний!
 Святий і праведний наш гнів!»
 Є. Фомін

22 жовтня до бібліотеки № 119 були запрошені учні 5- х класів СШ № 213 на медіагодину-спомин «За український рідний край боєць боровся кожний». Захід підготовлений до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників,  в рамках проекту «Треба жити і пам’ятати».

Із розповіді бібліотекаря школярі дізналися, що на українській землі війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року, у кровопролитній битві з фашизмом Україна втратила кожного шостого свого жителя. Бібліографічний огляд книжкової виставки «Схиляємо голову низько, щоб шану героям віддать» ознайомив читачів, зокрема, із творчістю Олександра Довженка, Олеся Гончара, Юрія Збанацького, Павла Загребельного, Дмитра Міщенка - українських письменників-фронтовиків, які словом і зброєю хоробро воювали на фронтах і в партизанських загонах і котрі присвятили свою творчість оспівуванню великого народного подвигу. Особливу увагу школярів бібліотекарі звернули на книгу генерала Олександра Родимцева «Марійка з Мишоловки» про відважну юну киянку, Героя Радянського Союзу, санітарку і розвідницю Марію Боровиченко, яка героїчно загинула у бою з фашистами.

Уважно діти дивились уривки з художнього фільму «Нет неизвестных солдат», знятого на кіностудії ім. О. Довженка за повістю «Марійка з Мишоловки», з документального фільму «Битва за Україну», схвильовано читали вірші, уривки з оповідань про Велику Вітчизняну війну.

Школярі зрозуміли, що війна – це страждання, горе, втрати, сльози, і треба пам’ятати, що ми всі є нащадками славного покоління наших предків, які захистили рідну землю від окупантів.
 
 
 
 
 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter