30.10.2014

Дружба з книгою – це свято

«Бібліотека – книжкова країна.
З радістю читає в ній кожна дитина.
Тут діти знаходять для серця відраду,
Знання і підтримку, ще й добру пораду», -
так 30 жовтня розпочалося у бібліотеці № 119 свято «Посвята в читачі» для вихованців Центру розвитку дитини «Індиго» (за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»). Бібліотекарі радо зустріли маленьких майбутніх читачів разом з батьками, створивши атмосферу довіри, доброзичливості, дружелюбності, щоб вперше завітавши до бібліотеки, малята захотіли прийти знову.
 
Де діти можуть відшукати найбільш цікаві та розумні книжки? Звичайно, в дитячій бібліотеці – мудрому Книжковому королівстві. Ось і малята із задоволенням поринули у пошуки дивовижних скарбів – дитячих книжок.

У незвичайних пошуках дітлахам допомагали клоун Топа і лялькові казкові персонажі з чарівної скриньки, бібліотекарі і батьки.

Дошкільнята почувалися в бібліотеці вільно та невимушено: охоче співали і танцювали, пригадували улюблені книжки, знайомилися з новими творами для дітей. Дуже сподобались малюкам книжкові виставки, виставки яскравих поробок читачів бібліотеки, виставки м’яких іграшок – героїв улюблених казок та мультфільмів. Із задоволенням маленькі читайлики слухали казку «Колобок» і робили друзів-колобків із повітряних кульок.

На згадку про свято діти отримали дитячі книжечки та читацькі квитки, обрали цікаві твори для читання вдома з книжкової виставки «Мама, тато і я – читаюча сім’я», розпочавши мандрівку по великому Книжковому королівству. Тепер вони з гордістю можуть сказати: «Ми тепер не просто діти – ми тепер вже читачі!».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter