20.11.2014

«Вклонися моя Україно,
Цим людям великим і скромним,
Що в назвах фронтів титанічних
пронесли наймення твоє»
.
Микола Бажан

20 листопада в ЦРБ № 141 відбувся літературно- музичний вечір  «Пісні, опалені війною…», присвячений 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників за проектом «Треба жити і пам`ятати…».
Розповісти юнакам та дівчатам про визволення України завітав до бібліотеки мешканець нашого району ветеран Великої Вітчизняної війни Царьов Микола Андрійович. Микола Андрійович пліч о пліч  стояв в бойових рядах з тими, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над оккупантами. Важко було людям у тривожні воєнні роки, але поруч з бійцями та громадянами, які знаходились в тилу завжди поруч були воєнні пісні. Пісні, які надихали на подвиг, підтримували і піднімали бойовий дух. Пісня, підхоплена на фронті, крокувала разом з воїнами до самої Перемоги і  стала справжнім літописом війни…
 
Молодь нашого району з задоволенням бере участь у патріотичних масових заходах. Дівчата та юнаки ознайомились з літературою, яка розповідає про створення героїчних та ліричних пісень воєнного часу, прослухали при яких обставинах  створювались пісні.. Їх співають і сьогодні. Відвідувачі бібліотеки прослухали аудіо-запис героїчної пісні «Ой, Дніпро, Дніпро», ліричні пісні  «Давай закурим…», «Смуглянка», «Балада о летчицах». Зацікавили користувачів музичні відео-фрагменти з художніх кінострічок, що допомогли відчути той тривожний час, коли майже кожна людина була готова до подвигу в ім`я мирного майбутнього.
Учні  Київської міської школи мистецтв №3 приєднались до проведення  нашого заходу : Ланейко Серафіма виконала на фортепіано мелодію до пісні «Синенький скромний платочек», Катерина Авдаш подарувала нам пісню «Мальви» , учень школи № 238 Гладков Нікіта продекламував вірш «Вогонь свічі палахкотить» про визволення України від німецько- фашистських окупантів.
Сьогодні ми з хвилюванням  згадуємо тих, хто пішов на війну та не повернувся. Наше покоління щиро дякує їм за те, що ми можемо жити…
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter