05.04.2015

«Поет – пісняр»
Митцю не треба нагород,
Його судьба нагородила.
Ліна Костенко
 
 
 
 
Поетичний доробок Вадима Крищенка — майже півсотні книжок, на його слова створено стільки пісень, що це число сягне помітки тисяча. З таким вагомим багажем дістався свого 80-річчя один з найвидатніших наших піснетворців. Правду кажуть: хто співає, той подвійно молиться. Більшість пісенних творів Вадима Дмитровича — це своєрідні молитви до Бога, до України, до Матері. Вони окрилюють, просвітлюють душі людські. Читачі люблять його поезії, бо вони зіткані з добра й любові, суціль перейняті високим українським духом. Здавалося б, він досяг усього в житті і міг би спочивати на лаврах. Та кожного дня береться за перо, рядок за рядком вплітає в канву народного буття, прагнучи, аби воно було гідним нас, українців.
 
В бібліотеці ім. В.Кучера до ювілею від дня народження Вадима Дмитровича Крищенка відбулося відео знайомство «Поет – пісняр». Зав.Бібліотекою Вергун В.П. розповіла про творчий шлях поета та представила  документальний фільм «Гість Студії – Вадим Крищенко».

 Святковий настрій членам клубу «Золотий вік» та гостям масового заходу створили пісні на слова поета-пісняра «Родина», «Батько і мати», «Дві зорі»,  «Білі нарциси», «Берег любові», «На Україну повернусь» у  яскравому виконанні Назарія Яремчука, Івана Мацялко, Софії Ротару, Лілії Сандулуса та Іво Бобул.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter