13.05.2015

«Весна обпалена війною»
 
Мак червоний – то спогади, не забуття,
Сподівання на мир і свободу.
Мак червоний – то довге і вільне життя,
Вічна слава і сила народу.

Маша Сладкова

Друга світова війна торкнулася практично кожної української родини. Боротьба з нацизмом забрала мільйони життів. 8 травня – День пам'яті та примирення, коли ми згадаємо кожну жертву війни. 9 травня – День перемоги над нацизмом, коли ми вшануємо ветеранів, які 70 років тому страшною ціною заплатили за перемогу. Пам’ятаємо минуле. Перемагаємо зараз.

В бібліотеці ім.. В.Кучера до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни 1939–1945 роках відбулася літературно- музична комплзиція «Весна обпалена війною». З вступним словом «День пам’яті і примирення» виступила бібліотекар Лисенко Валентина Миколаївна перед учнями 10 класу школи №152.

Про часи, які залишилися назавжди у серці та спогадах, про воєнні роки розповіла Серебрякова Анна Андріївна, ветеран Великої Вітчизняної війни. Школярі з цікавістю слухали розповідь ветерана війни про жахи, що випали на її долю, долю молодої жінки, юної матері, що тільки закінчила інститут.

Свої вірші під час урочистостей прочитала Кулинич Галина Михайлівна, дитина воєнної пори, активістка клубу «Золотий вік»

Наостанок гості масового заходу подивились документальний фільм «ОУН-УПА: війна на два фронти» та прослухали цикл патріотичних пісень.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter