14.05.2015

Україна вперше відзначила День пам'яті та примирення. До великої кількості заходів, які тривають в нашій країні приєдналась і ЦРБ № 141.
 
14 травня в нашій бібліотеці відбулась патріотична година «Нам заповідана мужність…», присвячена до Дня пам’яті та примирення та 70-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в якій взяла участь науковий співробітник Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945» Тамара Куцаєва.

Сторінка за сторінкою перед присутніми вимальовувалися події війни та героїчний внесок українського народу в перемозі над нацизмом.

Друга світова війна була насправді глобальним військовим конфліктом в історії воєн Землі та причиною найбільших трагедій ХХ століття.
До уваги користувачів була представлена книжкова експозиція  «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна!».

Користувачі бібліотеки мали нагоду подивитись на екрані електронний варіант виставки світлин воєнної доби «Україна. Війна. Власна пам’ять», підготовлений працівниками Національного музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945.

У Другій світовій  війні, взяло участь 80% людства. Війна йшла на землі, в небесах і на морі – бойові дії велися на трьох континентах і у водах чотирьох океанів. Це був єдиний військовий конфлікт, в якому було застосовано ядерну зброю. А ще ця війна була найбільш кровопролитною. Загальні втрати військових та цивільного населення склали від 50 до 85 млн. осіб.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять всіх тих , хто героїчно боровся з нацизмом та  не повернувся до свої домівок  під час Другої Світової війни і героїв сучасної війни.
 
Миру в Україні бути!
Будь славен пам’ятний в серцях нащадків Перемоги світлий день!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter