11.06.2015

Казковий світ Олени Пчілки та Лесі Українки
«Діти – це наш дорогий скарб,
Се наша надія, се – молода Україна», -
такими словами відомої української письменниці Олени Пчілки, яка багато енергії і таланту віддала справі виховання та освіти юних українців, у бібліотеці № 119 розпочалося знайомство малюків ДНЗ № 176 із творами для дітей Олени Пчілки та її геніальної дочки Лесі Українки, щоб з раннього віку долучати маленьких українців до криниці літературної творчості, до духовної та культурної спадщини рідного народу, яку творили видатні поети і прозаїки нашої Батьківщини (з циклу «Від казки народної до казки літературної», за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»).
 
Зацікавлено дітки поринули у царство мудрого і красивого, доброго і ласкавого художнього слова. Уважно малята розглядали книжки і слухали казки та поезії Олени Пчілки і Лесі Українки, котра у своєї мами навчилася любити рідну мову, шанувати українські народні звичаї і котра називала її найкращою, найрозумнішою, найталановитішою жінкою світового рівня. Повчальною для дошкільнят була народознавча гра «Мудре джерельце», у якій для них відкрився безмежний океан української мови з прислів’ями, приказками, загадками, народженими в старовинні часи та бережливо зібраними і записаними Оленою Пчілкою. Дуже діточкам сподобався мультфільм «Біда навчить» за казкою Лесі Українки, у якій задерикуватий, безтурботний і легковажний  горобчик, шукаючи, хто б його навчив розуму, усвідомлює, що тільки сумлінною працею, повагою до інших можна набути мудрості й заслужити пошану.
 
Талановиті твори славетних українських письменниць стали добрими друзями маленьких шанувальників рідного слова, і, сподіваємось, ця дружба  надалі буде тільки зміцнюватись. Читаймо і пізнаваймо ці літературні скарби! Сьогодні, як ніколи, вони потрібні нашим дітям, щоб зростали вони з Україною в душі.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter