16.10.2015

«Я – юрист»
Зустріч з цікавою людиною

Одним із найважливіших кроків для майбутніх випускників шкіл є вибір професії. Зустрічі у стінах бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей, з різними категоріями спеціалістів допомагають учням зробити цей крок більш свідомо.
 
Так, для тих, хто прагне здобути юридичну освіту своїми оцінками і міркуваннями поділилася головний спеціаліст Деснянського районного управління юстиції у м. Києві Вітюк Олена Володимирівна. Пані Олена розповіла, що у професії юриста має місце можливість миттєво орієнтуватися у ситуації, готовність до прийняття нестандартних у межах закону рішень. А справжнім професіоналом може стати лише людина з високим інтелектом та стійкими психологічними якостями.

Великим відкриттям для учнів було ствердження, що у професії юриста має місце творчий підхід до встановлення істини у кожній конкретній справі. Здивувало і те, що юрист - це професіонал, який не тільки має фундаментальні та спеціальні правові знання, але й кваліфіковано користується юридичним інструментарієм при розв'язанні юридичних проблем.

Багато питань відносно особливостей навчання, роботи юриста та інтерес до правознавчої літератури, представленої на виставці, було яскравим підтвердженням того, що ця зустріч відкрила старшокласникам ще одну цікаву та потрібну професію. 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter