21.10.2015

Країна дивовижних мешканців Джанні Родарі
Казкова подорож за проектом
 «Маленькі кроки у світ великої літератури»

Незважаючи на дощову осінню погоду, 21 жовтня у бібліотеці № 119 було сонячно і весело, адже юні читачі потрапили до чарівного світу творчості лауреата Міжнародної премії імені Г.-К. Андерсена, відомого італійського письменника, журналіста і педагога Джанні Родарі (до 95-річниці від дня народження), казки і вірші якого впродовж кількох десятиліть залишаються улюбленими творами для дітей.
 
У бібліотеці діти дізналися про дитячі та юнацькі роки письменника, його рідкісний дар спілкування з дітьми – розповідати про складне просто, з вигадкою, складати на ходу всілякі небилиці, які не мають прямого відношення до уроку, але які пробуджують фантазію дітей.
Казки сповнені фантазії. - У них багато гумору і сміху. – А ще в них є сум і журба. – А ще там завжди є діти, - зацікавлено дітлахи розмірковували над питанням бібліотекарів, чому Джанні Родарі писав саме казки. А книжкова виставка «Країна дивовижних мешканців» ознайомила юних читачів із творчим доробком славетного письменника, захопливі казки якого навчають цінувати неповторний світ дитинства, бути чесними та справедливими, знаходити щось нове та несподіване в буденних явищах.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter