12.05.2016

«Я – не товар!»
Тренінг

Чи існує рабство в ХХІ столітті? Нажаль, так. Примусова, безоплатна праця – це реальність, навіть для найрозвиненіших країн світу. Та й потрапити у злочинні тенета не так вже і складно.
 
А оскільки тема ця дуже актуальна, у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулася зустріч учнів десятих  класів з соціальним педагогом «Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району», міжнародним  тренером з питань «Торгівлі людьми» Овсієнко Наталією Федорівною. Під час тренінгу лектор розповіла старшокласникам, які види рабства існують в сучасному світі та хто потрапляє в зону ризику, про справжні історії постраждалих від торгівлі людьми, що більшість постраждалих від дій работорговців, є чоловіки, що Україна є одним з найбільших  «постачальників» підневільної робочої сили в Європі ....  «Сучасні раби» - це, як правило, звичайні люди, які через різні обставини, в пошуках заробітку, добровільно ідуть за кордон, навіть не уявляючи, яка «робота» на них там чекає. Присутні змоделювали ситуації в які може потрапити потенційна жертва вербувальників, як можна врятуватись з неволі в чужій країні, що робити, коли немає документів та інші.  
 
Сподіваємося, що цій захід спрямував не тільки підвищенню рівня поінформованості учнів та обізнаності про загрози сучасного рабства, але й - умінь адекватного прийняття рішень у різноманітних, у т. ч. складних життєвих ситуаціях.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter