11.10.2016

Зустріч-спогад «У Бабинім Яру палають сотні свіч…»

 
«…Великий боже, ми з твоєї згоди
Проходили дорогу в Бабин Яр,
Де смертю ти поєднуєш народи,
Щоб зберегти життя й свободи дар…»
(Д.М. Павличко)
 
 
 
 
 
 
Події кінця вересня 1941 року у Бабинім Яру, які, здається, щороку намагається омити проливними дощами осіння пора, стали однією з найбільших трагедій на меморіальній мапі людства.
 
На зустріч-спомин, присвячену сумнозвісним сторінкам історії, у бібліотеці зібралися учні старших класів ЗОШ № 249 і ЗОШ № 259. Кандидат історичних наук, керівник архівного відділу, лектор Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» Андрій Платонович Ткачук провів присутніх вулицями окупованого Києва 1941 р., познайомив нас із жителями 29-30-го вересня та спогадами неможливого, але реального злочину. Масові страти тривали у Бабинім Яру з 1941 по 1943 рр., жертвами яких стали сотні тисяч людей. Ці люди з відібраним правом на життя мають жити хоча б у пам’яті людства, записаній на сторінках історій, вирізьбленій по каменю меморіалів, експонованій під склом музеїв у пожовклих архівах, пам’яті, яку ми маємо живити почуттями та передавати наступним поколінням.
Бібліотекарка познайомила присутніх із виставкою книжок «Бабин Яр: без права на забуття», яка триває у бібліотеці. Приходьте, читайте та отримуйте неоціненний досвід, збережений книгою.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter