14.11.2016

Сучасна дитяча поезія – це модно завжди!
Поетичний конкурс за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»
та до Дня української писемності та мови
«Солов’їну, барвінкову,
Колосисту - навіки -
Українську рідну мову
В дар мені дали батьки.»
Любов Забашта
 
 
 
 
 
 
14 листопада у бібліотеці  № 119 лунала милозвучна українська мова, адже юні читачі долучилися до прекрасної  української поезії та натхненно читали вірші сучасних поетів, які дарують радість і добро, вчать тепло й невимушено пізнавати довколишній світ і себе в ньому, вчать любити Батьківщину і пишатися нею, допомагають нашим дітям зробити перші кроки у чарівний світ поезії, йдучи стежкою рідної мови.

Із віршованих рядків поетів Юрія Бедрика, Василя Голобородька,  Михайла Григоріва, Тамари Коломієць, Івана Малковича, Лесі Мовчун, Олекси Палійчука, Сергія Пантюка, Ганни Чубач до бібліотеки «завітали» золота осінь-красуня, потішні тваринки, веселі школярики, але більшість поезій оспівувала нашу чудову українську мову, тому що 9 листопада ми відзначили День української писемності та мови, який було встановлено на честь українського літописця преподобного Нестора, з котрого і починається письмова українська мова. Із витоками української мови, її історією юних користувачів ознайомила книжкова виставка «О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну!», бібліографічний огляд якої провели бібліотекарі.
 
Залюбки дітлахи перетворилися на поетів, взявши участь у грі «Слова-римовки» та переглянувши мультики про Смішариків, де баранчик Бараш та свинка Нюша складають віршики.  Поповнити ж читацький багаж школярам допомогла книжкова викладка «Дитячий віршограй» із творами сучасних українських письменників, а найактивніші учасники поетичного заходу отримали від бібліотеки книжки-подарунки.
Читачі нашої бібліотеки ще раз переконалися, що мова – великий дар природи, це найбільше і найдорожче добро у кожного народу. А народ – це ми з вами, дорослі й діти. І від кожного з нас залежить – чи виживе наша мова, одна з найспівучіших мов світу:
«Не цурайтесь мови, діти,
Рідного джерельця!
Хай воно струмочком буде,
Хай дійде до серця!»
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter