25.01.2017

«Іще трапляються дива!»
Поетична година
з циклу «Чарівний світ природи у творах дитячих письменників»,
за проектом «Маленькі кроки у світ великої літератури»


Іще трапляються дива!.. Якщо хто скаже, що – ні, не трапляються, - нехай розкриє книжки відомого українського поета, лауреата літературної премії ім. Лесі Українки Анатолія Качана. У цьому переконалися юні читачі бібліотеки № 119 – учні 4-го класу СЗШ № 213, завітавши 25 січня на поетичну годину з нагоди 75-річчя письменника, котрий вже 45 років плідно працює на ниві дитячої літератури.
Із розповіді бібліотекаря та відеопрезентації школярі дізналися, що Анатолія Качана називають співцем моря і степу, адже народився він на півдні України та не просто закоханий у пахощі рідного Степу, Моря і Слова, - а як чарівник творить дива зі Словом, воно в нього виблискує неповторністю, має здатність запалити іскру в дитячих серцях. І в бібліотеці зазвучали теплі, щирі поезії Анатолія Качана у натхненному виконанні читачів, які разом із бібліотекарями готувалися до заходу. Також діти із задоволенням сміялися над веселими забавлянками і скоромовками, відгадували дотепні загадки зі збірки ліричних, ігрових і розважальних поезій „Чари ворожбита” з книжкової викладки «Поет незабутніх дитячих вражень», бібліографічний огляд якої провели бібліотекарі; мультфільми про природу нагадали про красу її чарівного світу, а флаєри про знаного українського поета, створені бібліотекарями та отримані школярами, допоможуть у подальшому знайомстві з його творчістю.

Юні читачі зрозуміли, що у віршах Анатолія Качана багато природи, бо письменник переконаний, що природа виховує не менше, ніж мова матері, чи пісні, чуті в дитинстві. У своїх творах Анатолій Качан ніколи не розлучається з дитинством, і його серце не розучилося дивуватися саме і дарувати дива іншим. Тож будемо із вдячністю приймати ці подарунки, шановні читачі!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter