24.02.2017

Шляхами Христофора Колумба –
видатного мореплавця та дослідника Америки

(за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»)

«І вийшов Колумб на берег Америки вранці,
Ступив на траву не відомої досі землі.
І вийшли з вігвамів стрункі індіанці, вітали його…»
Ліна Костенко

Стати людиною світу, мати можливість мандрувати різними країнами, пізнавати щось нове та цікаве – все це у наших юних читачів ще попереду.

А поки що ми запрошуємо їх до віртуальних подорожей світом, зокрема, до Північної Америки, адже 2017 рік  Організацією  Об’єднаних  Націй оголошено Міжнародним роком сталого розвитку туризму.

Знайомство з Американською північчю користувачі бібліотеки почали 24 лютого із захоплюючої відеогри з циклу «Мандрівники та невідомі землі» про історію географічного відкриття і дослідження материка видатним мореплавцем Христофором Колумбом. Дізнавшись багато цікавих фактів щодо діяльності Колумба, школярі відмінно пройшли тест-допуск та здійснили самостійну подорож  морськими шляхами відомого мандрівника, ознайомилися з життям корінного населення Америки – індіанцями, зацікавилися іншими першопрохідниками незвіданих земель.
У нагоді читачам стали книжки з виставки «Північна Америка – дивовижний материк планети Земля», яка знайомить з літературою про найбільш привабливі туристичні куточки цього материка, про культурні цінності та здобутки народів і країн Північної Америки, представляє імена відомих письменників, митців та діячів, котрими пишається американська земля та через творчі доробки яких можна більше пізнати Америку, долучає до визначних пам’яток світової культури, викликає зацікавленість і повагу до традицій та звичаїв інших народів світу.

Тож пізнаймо світ і подорожуймо разом із нами
відомими та невідомими стежинами Північної Америки!

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter