15.03.2017

«Чарлз Діккенс, як представник англійського реалізму»
Літературний вечір
(за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»)


«Діккенс був яскравим виразником, свого роду  рупором
заволодівшим Англією загального натхнення, пориву і п'янкого
ентузіазму, що кликав всіх і кожного до високих цілей».

Честертон Г.

28 лютого, 14 та 15 березня  в  ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись  літературні вечори  «Чарлз Діккенс, як представник англійського реалізму» до 205-річчя від дня народження англійського письменника для юнацтва нашого району. В заходах взяли участь учні старших класів ЗНЗ №247 та  ЗНЗ№ 249.
Увазі читачів була представлена літературно-біографічна виставка, яка ознайомила з художнім світом творчості Чарлза Діккенса, з життєвим шляхом англійського романіста. Бібліотекарем було розроблено мультимедійну презентацію   «Гуманістичний зміст та людяність творчості Ч. Діккенса», яка допомогла присутнім зрозуміти, що письменник ще за життя набув світової слави, став загальновизнаним класиком.

Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитись уривки художнього кінофільму «Пригоди Олівера Твіста» та документальну кінострічку «Будинок-музей Чарлза Діккенса».
Найбільш активні читачі взяли участь у експрес-грі «Юний літературознавець»  та пізнавальній вікторині «Літературні досягнення Чарлза Діккенса».

Критики називали Чарлза Діккенса «великим поетом» за легкість, з якою він володів словом, фразою, ритмом і образом, порівнюючи його за майстерністю лише із Шекспіром.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter