21.03.2017

«Його життя та творчість надихають людей до життя»
Вечір - вшанування

21 березня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся вечір - вшанування пам’яті німецького композитора, піаніста та диригента Людвіга ван Бетховена під назвою «Його життя та творчість надихають людей до життя» за загальносистемним проектом «Читаючи, подорожуй світом!».
Вечір присвячений 190-річчю від дня смерті композитора, організувала та провела бібліотека №151 разом з Центром Соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Деснянського району.

На захід завітали люди з обмеженими можливостями, яким, як нікому близькі перипетії життя людини, яка досягла вершин на світовому музичному олімпі, втративши повністю слух.

Життєстверджуюча та життєдайна сила таланту музичних творінь композитора надихає на перемогу добра, надає сил до подолання перешкод в житті та прославляє саме життя. Така теза вечора, на який зібралися люди, для котрих життя Бетховена є прикладом в боротьбі з недугою та сподіваннями на найкраще. А бібліотека є якраз тим осередком, що робить та наближує ці сподівання до реальності.

Бібліотекарі представили підготовлену на захід цікаву презентацію життєвого та творчого шляху музиканта, звучали музичні твори, які прославили ім’я композитора на віки. Ознайомилися із історією написання композитором безсмертної «Місячної сонати», «Урочистої меси», «Героїчної симфонії» та про інші твори, що ввійшли в світову скарбницю шедеврів музичної класики.

Інформативно підсилити градус сприйняття від проведеного вечора допомогла зроблена фахівцями бібліотеки бібліографічна пам’ятка про видатного композитора.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter