Нові надходження Список нових надходжень за 1 квартал 2017 року

Список нових надходжень за 1 квартал 2017 року

 

Топачевський, А. О.  Божого саду. Рослини і тварини у Святому Письмі / Андрій Олександрович Топачевський. - 2-ге вид., доп. - Київ : Веселка, 2016. - 296 с. : іл. - Включ. бібліогр. - Програма "Українська книга" 2016 року.


У Національному видавництві "Веселка" побачила світ книга "З Божого саду. Рослини і тварини у Святому Письмі" Андрія Топачевського. Це не богословський трактат (хоч книгу написано з євангельських позицій), а — популярна, цікава, багата образною мовою книжка з численними кольоровими ілюстраціями дерев, кущів, трав, їхніх квітів і плодів, а також свійських та диких тварин, що їх згадано у Біблії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на відгук українського науковця Дмитра Степовика у "Дзеркалі тижня".

Книга розрахована на широке коло читачів.
 
Artiukh, L. Ukrainian Cuisine and Folk Traditions / Lidia Artiukh. - Kyiv : Baltia-Druk, 2016.

Ця дивовижна книга стане чудовим подарунком будь-якому іноземцеві, який хотів би залишити у себе яскраві спогади про нашу країну. Прекрасно оформлена книга є підбіркою автентичних кулінарних рецептів української кухні в усій її різноманітності. Якісні ілюстрації допоможуть уявити собі, як повинно виглядати те або інше блюдо традиційної кухні. Книга розповість про те, які блюда традиційної кухні треба готувати до релігійних і традиційних народних свят, познайомить читачів з обрядами і традиціями українського народу. Рецепти, що увійшли до цієї книги, були зібрані по усіх регіонах України, на сторінках книги можна знайти найдивовижніші блюда, які здавна прийнято готувати в Україні.
 
Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта : довідник / Марта Іванівна Преварська. - Київ : Велес, 2016. - 367 с. : іл., портр. - (Гордість і слава України). - Програма "Українська книга" 2016 року.
 

У презентованому довіднику «Видатні українці. Культура. Мистецтво. Освіта» вміщено дані про життя і творчість діячів культури та мистецтва, просвіти: педагогів, письменників, поетів, художників, артистів, співаків, композиторів та інших, хто зробив значний вклад у розвиток нашої вітчизняної культури і освіти, популяризацію України в світі від найдавніших часів до наших днів. Це, зокрема, нариси про Христину Алчевську, Миколу Аркаса, Амбросія Бучму, Дмитра Гнатюка, Дмитра Донцова, Ліну Костенко, Івана Котляревського, Марка Кропивницького, Петра Могилу, Феофана Прокоповича, Григорія Сковороду, Василя Стуса, Наталію Ужвій, Лесю Українку, Івана Франка, Дмитра Чижевського, Маркіяна Шашкевича, Тараса Шевченка, Андрея Шептицького та багатьох інших.

Книга розрахована на широке коло читачів.
 

Отаман Гамалія : оповіді про козацьку бувальщину для дітей / Тамара Заманова. - Київ : Агентство по розповсюдженню друку, 2016. - 87 с. : іл.


Сторінки книги розповідають про цікаве, сповнене несподіванок, яскраве життя козацького ватажка, оспівуючи його велетенську силу, оповідаючи про те, яким турботливим отаманом він був, як по-батьківськи піклувався про своє військо. За це козаки віддячували йому щирою любов’ю.

Гирич, І. Б. Історичний путівник по Києву. Український Київ XIX - поч. XX ст. : культурологічний есей / Ігор Борисович Гирич. - Київ : Українські пропілеї, 2016. - 710 с. - (In corpore). - Програма "Українська книга" 2016 року. - Включ. покажч. імен.

Цей путівник присвячений історичним місцям Києва, його відомим і маловідомим локаціям, видатним людям, що жили і творили в його межах. Стиль автора, легкий та інформативний, дозволяє відкрити захопливу історію столиці для читачів різного ступеню підготовленості.
 

Березовець, Т. Анексія. Острів Крим : хроніки "гібридної війни" / Тарас Березовець. - Вид. 2-ге. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. - 391 с. : іл., портр. - Програма "Українська книга" 2016 року.

У книзі аналізуються механізми та технології  «гібридної війни», розв’язаної військами Російської Федерації («зеленими чоловічками») на території АР Крим. Окремо досліджується розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, яка дозволила підготувати анексію Криму, починаючи з 1991 року. Твір містить велику кількість документів та фото, які є доказами злочинного характеру окупації півострова.
Книга розрахована на широке коло читачів.
 

27 причин читати книгу : для молодшого шкільного віку / Ірина Порхун. - Київ : Агентство по розповсюдженню друку, 2016. - 87 с. : іл.

Це незвичайне видання приверне увагу дітей молодшого шкільного віку та їх батьків до того, що зараз читати книжки набагато зручніше, ніж було декілька років тому. Якщо Вам дійсно цікаво, які саме переваги приготував прогрес, просто спробуйте перегорнути першу сторінку... і Ви дізнаєтесь

Голос тихої безодні та інші голоси. МоноЛІТ : антологія сучасної української монодрами : моноп'єси / упоряд. Надія Мірошніченко. - Київ : Фенікс, 2016. - 320 с. : портр. - Видано за підтримки виконавчого органу Київської міської ради. Програма "Київ інформаційний".

Моноп’єса  дуже актуальна в сучасному мистецькому світі. Така форма драми тільки набирає обертів в Україні. Антологія  «Голос тихої безодні та інші голоси» пропонує розмаїту палітру п’єс в усіх сенсах: жанрах, формах, стилях, персонажах.  Ця збірка представлена  новим доробком відомих драматургів, а також талановитими  дебютами.
Видання зацікавить акторів, режисерів, критиків, викладачів літератури і всіх шанувальників новітньої драми.
 

Забужко, О. С. "І знов я влізаю в танк ..." : Вибрані тексти 2012-2016 : статті, есе, інтерв'ю, спогади / Оксана Стефанівна Забужко. - Київ : КОМОРА, 2016. - 413 с. : іл.


Нова збірка актуальної публіцистики відомої письменниці — це книга для тих, хто не уникає чесних відповідей на нагальні питання і переймається викликами, які ставить перед українцями сьогодення. Тут ідеться про химери «поневоленого розуму» та про нові маски й форми, яких набуває в епоху мас-медіа давня війна, про пошук героїв, про знакові постаті й тексти, а зрештою про те, як гідність і спротив нав’язаним правилам гри дають нову надію європейській цивілізації. Це ексклюзивний репортаж із гарячих точок інформаційного фронту, де триває боротьба з забуттям і байдужістю, які мало не коштували нам держави.

Книга розрахована на широке коло читачів.
 

Ухачевський, С. Казка старого мельника / Сергій Ухачевський ; іл. Юлії Стахівської. - Львів : Кальварія, 2015. - 103 с. : іл.


Казка про перемогу світла над темними силами. Люди, звірі, рослини об’єднується, аби перемогти зло. І перемагають попри неймовірну потугу ворога...
У цій книжці живуть Старий Мельник і хлопчаки, які люблять слухати його історії; відважний бурсак Миколка і чиста серцем Христина; Лісова Князівна і лісовик Буркотун; сварлива молодиця Параска Забрьоха та її чоловік Іван; а також песиголовці, повітрулі, вовкулаки, хухи та інша гидь нечестива.

Головні герої книжки несподівано для себе стають Воїнами Світла, які попри неймовірну потугу темних сил, звільняють рідну землю від ворожої нечисті та повертають людям мир і спокій.
 
Корнарос, В. Еротокрит і Аретуса : поема / Віцендзос Корнарос ; пер. з грецьк. Василя Степаненка ; худож. Микола Пшінка. - Київ : Веселка, 2016. - 184 с. : іл. - Програма "Українська книга" 2016 року.

Поема «Еротокрит і Арестуса» Віцендзоса Корнароса про торжество кохання, яке долає всі перешкоди, про любов до батьківщини і лицарську честь, створена в середині XVII століття, і сьогодні захоплює читачів. Цей перший класичний твір новогрецькою мовою внесений ЮНЕСКО до списку 300 шедеврів світової культури.
Книга розрахована на широке коло читачів.
 

Мартен-Люган, А. Щасливі люди читають книжки і п'ють каву : роман / Аньєс Мартен-Люган; з фр. пер. Леонід Кононович. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. - 158 с.


Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.

Басьо, Мацуо. Поезії / Мацуо Басьо ; пер. з яп., вступ. ст., прим. Володимира Олександровича Панченка. - Київ : Веселка, 2016. - 312 с. : іл. - Програма "Українська книга" 2016 року.


Вперше в Україні читачам пропонується переклад усіх 980 хоку, які дослідники беззастережно вважають творами Басьо (1644-1694), славнозвісного поета, який зумів поєднати в цьому жанрі народний гумор "хайкай" і велич образів поезії ренга і чия творчість стала однією з найсамобутніших сторінок не тільки класичної японської поезії, а й національної культури Японії в цілому. У талановитому перекладі Володимира Панченка збережено оригінальний розмір вірша хоку (три рядки, сімнадцять складів) із застосуванням (подібно до версій М.Лукаша) хореїчної тонізації. Тексти подаються японською та українською мовами. Ілюстровано видання численними гравюрами класичних японських художників, котрі, як і хоку, передають мимовільне поетичне враження від побаченого, додають ще більше глибини філософським афоризмам поета, вияскравлюють його щиро-наївне захоплення красою навколишнього світу.
Книга розрахована на широке коло читачів.

 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter