12.04.2017

«Нумо, пензлю, потанцюй! Гарно писанку малюй!»
Заняття гуртка «Творчість юних»

«Жар калини, літ лебідки,
Знак хрещатий і зірки –
Розмальовують так дітки
на Вкраїні писанки»


Чудове весняне свято – Великдень! Та яке ж свято Великодня без барвистих, різнокольорових писанок, які з давніх-давен були символом відродження природи, знаком Сонця і життя? Великодні яйця українці прикрашають так вигадливо! Це  крашанки і крапанки, дряпанки і мальованки. Є дерев’яні різьблені або розмальовані, є навіть керамічні, вишиванки та витинанки.
А відвідувачі бібліотеки № 119 на майстер-класі створювали Великодні листівки-сувеніри у техніці скрапбукінг, що запропонувала викладач Наталія Дунаєва. Озброївшись кольоровим папером, стрічками, мереживом, ножицями, клеєм, фарбами, пензлями, бісером, а головне – бажанням, діти із задоволенням готували пасхальні дарунки-привітання для свої рідних та друзів.

Творчого натхнення юним майстрам також додали книжки з народознавчої викладки «В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні», бібліографічний огляд якої провели бібліотекарі. Школярі дізналися про традиції писанкарства, про значення великодніх символів та особливості їх використання, адже є символи здоров’я та довголіття, символи, які лікують, символи кохання, християнські символи.
Святковий настрій, що панував у бібліотеці, наблизив усіх до прийдешнього Світлого свята, а українські писанки, як частинка душі, добра і краси, стали гарними великодніми подарунками для наших читачів.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter