18.04.2017

«В небі, в зоряній безодні, тонуть дзвони Великодні!»
Великодня зустріч
за проектом «Два храми духовністю єдині»

«Великдень… Вже добро небес
Сьогодні тут, у нашім домі.
Вітаємось: - Христос Воскрес!
Заходьте, друзі і знайомі!»

Ніна Куфко

Світлі і радісні дні Христового Воскресіння щороку приходять на землю України. Одвічні, як людське прагнення до гармонії, краси і радості.

І читачі бібліотеки № 119 – учні 3-го класу СШ № 207 - відчули атмосферу свята, завітавши 18 квітня на зустріч із священиком Храму Святих мучеників Адріана та Наталії отцем Василієм, мета якої розвивати у дітей інтерес і виховувати повагу до звичаїв українського народу.
Разом із священиком школярі здолали історичний шлях до витоків християнського свята, пригадали традиції і звичаї Великодня, здійснили невеликий «пасхальний похід» різними країнами світу та дізналися про особливості святкування Світлого весняного празника.

Дітлахи розповіли, як вони готувалися до Великодня, якими символами розписували писанки, кому їх дарували, яких народних звичаїв дотримуються в їх родинах.
Із цікавістю учні переглянули інтернет-добірку «Українська писанка мандрує світом» та довідалися, що у місті Коломия існує єдиний у світі Музей писанки, найбільші колекції писанок зберігаються у королівському музеї Лондона, а в канадській провінції Альберта створено 12-метровий пам’ятник українській писанці. Адже символ добра потрібен людині у будь-якому куточку планети.

З радістю діти отримали великодні подарунки, із добрими, світлими почуттями залюбки обирали книжки із викладки «Ясний Великдень на землі приніс нам янгол на крилі», які також, сподіваємось, запалять у душах читачів вогник цікавості та духовно їх збагатять.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter