29.04.2017

Мистецтво спілкування
(тренінг)

На зустрічах нашого недільного клубу ми не марнуємо час і не розводимо пустих балачок. Вдосконалювати мистецтво спілкування вчилися учасники клубу протягом тренінгу, який влаштувала у бібліотеці психолог по роботі з підлітками, спеціалістка з альтернативної освіти, учасниця підліткового комунікативного клубу «Come & Comm» Діана Житня.
У дружньому колі діти вчилися навичкам комунікації, прийомам ораторського мистецтва, визначали межі комфорту та способи їх розширення, прислухались до тих, хто любить помовчати.

Важливо, що модератору вдалося залучити до дискусії кожного учасника зустрічі. Бесіда була невимушеною та цікавою, а ще цікавішими були завдання, заплановані авторкою тренінгу. Як справжні дослідники феномену комунікації, учасники тренінгу займалися не просто теорією, а й  впроваджували її у практику. Досягти певної мети засобами спілкування – часто досить не просто, особливо дітям, які ще тільки вчаться вирішувати проблеми самостійно. Із завданням подзвонити по телефону та отримати потрібну інформацію впорались всі. А піти далі і скоротити дистанцію у спілкуванні с перехожими на вулиці допомогла весна, сонце та тепло. Питання про те, чому важливо спілкуватися, змусило задуматись про ці  важливі речі ще кількох учасників експерименту, а наших гуртківців розмова з незнайомцями позбавила кількох безглуздих страхів та комплексів.
Бажаємо всім гарного спілкування, для якого обов’язково знайдуться потрібні та гарні слова! І пам’ятайте, що головне у спілкуванні – це чути та відчувати свого співрозмовника.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter