23.05.2017

«Світ очима великого генія…»
Година мистецтва

« У природі все мудро  продумано і влаштовано. Кожен повинен 
робити своє діло, і в цій мудрості – найвища справедливість життя …»

Леонардо да Вінчі

17 та 23 травня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись години мистецтва: «Світ очима великого генія…» до 565-ої річниці від дня народження Леонардо да Вінчі - італійського художника, скульптора, архітектора, вченого, літературознавця, музиканта. Заходи  відвідали користувачі пільгових категорій, якими опікується Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді; учні загальноосвітньої школи №307.
Читачі бібліотеки поринули у таємничий та загадковий світ титана італійського Відродження - Леонардо да Вінчі. Мультимедійна презентація ознайомила слухачів із шедеврами світового рівня: картиною «Мона Ліза» та фрескою «Таємна вечеря», які в історії італійського живопису відкривають епоху Відродження та іншими роботами майстра.
Учасники заходів ознайомились із літературною спадщиною Леонардо да Вінчі, прочитали та обговорили його афоризми, віртуально провели екскурсії світовими галереями, де виставлені картини великого художника, із захопленням  подивились уривки з художнього фільму «Леонардо да Вінчі -учень Бога».
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter