12.09.2017

Уславлений майстер короткого оповідання
Медіа-подорож
за проектом «Читаючи, подорожуй світом!»


Долучаючись до проекту «Читаючи, подорожуй світом!», юні користувачі бібліотеки залюбки розширюють свої літературні обрії та знайомляться із творчістю знаменитих письменників, через доробки котрих можна долучитися до історії різних країн світу та життя їх мешканців.
Так,  учні 4-х класів СШ № 213 віртуально відвідали місця Сполучених Штатів Америки, де свого часу пройшло сповнене пригод непросте життя видатного американського письменника Вільяма Сідні Портера, відомого під літературним псевдонімом О. Генрі, до 155-річчя від дня його народження.

Перед школярами розкрився світ дитинства малого Вільяма, що ріс напівсиротою, без матері, виховувався у родичів і дуже любив читати.
Діти дізналися про історію написання перших оповідань О. Генрі, який, незважаючи на життєві труднощі та негаразди, зумів стати королем світової новели та залишив по собі літературну спадщину, яка становить 274 твори.
Для знайомства  із творчістю письменника бібліотекарі запропонували школярам гумористичні оповідання, зокрема, кумедну новелу «Вождь червоношкірих» - розповідь про те, як безстрашність життєрадісного хлопчика одержала перемогу над планом викрадачів дітей. Зі сміхом учні читали уривки з оповідання про витівки десятирічного бешкетника Джонні, переглядали веселий кінофільм «Вождь червоношкірих» та із задоволенням відгадували кросворд «Незвичайне викрадення», виявляючи свою увагу та кмітливість.
Інформаційною підтримкою заходу стали створені бібліотекарями флаєри, а бібліографічні огляди книжкових викладок «Добрий талант О. Генрі» та «Пізнаємо Америку разом із героями книг» спонукали юних читачів до подальшого знайомства із творчістю О. Генрі, а також із літературою про країни Північної Америки.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter