08.11.2017

«Від руйнації до життя»
Миколи Мединського

З 7 до 18 листопада в Муніципальній галереї мистецтв ім. П. Загребельного діє виставка сакрального мистецтва військового капелана Миколи Мединського «Від руйнації до життя».
На виставці капелан Миколай представив свої унікальні роботи із військових артефактів, які створював разом з бійцями в зоні АТО. Розповідаючи про свою діяльність на фронті, отче наголосив, що війна на українській землі ведеться не кілька років, а вже багато століть. Так виникла ідея через знаряддя руйнації: гільз, уламків снарядів та знарядь створити  арт-інсталяції, вази та свічки із трипільським розписом, щоб об’єднати дух усіх поколінь українського народу.
Особливу увагу відвідувачів привертають дві унікальні ікони: “Я рани ваші взяв на себе”. Ця ікона пробита осколками і знайдена бійцями під час риття окопу та ікона “Богородиця Єднання”, яка з 2015 року мандрує разом з капеланом на передовій.
Цікавою частиною виставки також є кадри із документального фільму “Наш капелан” режисера Сергія Лисенко зняті протягом 2014 – 2017 років. Запрошуємо всіх небайдужих відвідати виставку «Від руйнації до життя», що несе не тільки сакральний зміст, а й новий формат для нашого арт-простору!

Вхід вільний.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter