22.03.2018

«Слово наше рідне – слово українське»
Мовознавча подорож

«І кажуть мудрі:
«Мова – це людина».
У мови є і серце, і вуста,
І є ім’я красиве – Україна.»
Микола Сом

22 березня у бібліотеці № 119 для дітей знову звучало чарівне літературне слово. На зустріч із учнями третього класу СШ № 213 завітала Антоніна Мовчун – відома мовознавець, письменниця, викладач Національного університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук.
Антоніна Іванівна розповіла дітям про значення мови і слова у житті людини. Школярі пригадали, що образливе слово може нанести непоправну душевну рану, а приємне – навпаки, окрилити. Тому, зауважила письменниця, дуже важливо слідкувати за своїми словами, ретельно їх обмірковувати, перш ніж сказати, та бути толерантними і стриманими.


Дітям було дуже цікаво спілкуватися із  Заслуженим вчителем України,  дізнаватися нові цікаві факти про рідну мову, походження слів. Школярі наввипередки відгадували загадки та залюбки брали участь у конкурсі виразного читання поетичних творів Антоніни Мовчун. Вони дуже емоційно та із захопленням сприймали інформацію, хотіли дізнатися все більше і більше.
Особливо зворушливою виявилася зустріч Антоніни Іванівни з її ученицею, а нині – класним керівником юних відвідувачів, Оксаною Миколаївною. Вчитель та учениця були неймовірно раді бачити одна одну. Антоніна Мовчун зауважила, що пишається тим, що вивчила таку відповідальну людину, яка зараз вже сама передає свій досвід та знання новому поколінню.
 
А юні представники цього покоління, сподіваємося, завжди будуть шанувати рідну мову та людей, які долучають до краси українського літературного слова своїх читачів.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter