16.04.2018

«Поезія Василя Стуса та Івана Буніна:
порівняльний аналіз»
Лекція-практикум
у рамках клубу «Територія Н»
 
16 квітня члени науково-популярного клубу «Територія Н» звернулися до гуманітарної галузі науки і разом з кандидатом філологічних наук  Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України Тетяною Михайловою провели літературознавчу розвідку на прикладі порівняння поезій В. Стуса та І. Буніна.
 
Василь Стус – один із найбільш яскравих представників української літератури ХХ століття. Як поет, Стус цікавився творчістю  багатьох непересічних особистостей Срібної доби, зокрема творами Івана Буніна, якого сприймав насамперед поетом, і лише потім – автором прози.
Учасники клубу вчилися аналізувати вірші, шукали епітети, метафори, та синоніми, які демонстрували б близькість поетичних світів Стуса і Буніна.

Неабияку зацікавленість у школярів викликав аналіз вірша Стуса «Ти творишся, синочку мій, у світ…» та вірша «Детство» Буніна. Обидва вірші об’єднує спільний настрій, виражений у спогадах про дитячі роки. Незвична, але творча діяльність надихнула учасників клубу на  ґрунтовніше вивчення  поезії та на нові відкриття на ниві літературознавчого процесу.

Приєднуйтесь до учасників  науково-популярного клубу «Територія Н», і ви знайдете завжди для себе багато цікавого у різних галузях знань!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter