26.04.2018

«Скарби і таємниці Хотинської фортеці»
Історична мандрівка
 за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»
 «У глибині ясного раю
Стоїть фортеця кам’яна.
І міць її не знає краю,
Неначе хвиля водяна.»

Віктор Цвіт


26 квітня учні 6-го класу СШ № 213 здійснили у бібліотеці № 119 історичну подорож до однієї з найвеличніших твердинь нашої Батьківщини – Хотинської фортеці, що височить на мальовничому березі Дністра і є одним з семи чудес України. Мандрівка відбулася у рамках культурно-історичного проекту «Пам’ятай! Відроди! Збережи!», основна мета якого – спонукати читачів до бажання вивчати власну історію і традиції, шанувати і берегти культурні надбання українського народу.
 
 
 

Діти дізналися про славетну історію Хотинської фортеці, про її оборонні функції, про легенди, пов’язані із нею.
Із задоволенням школярі дивилися відео-сюжет «Тисячолітній Хотин. Україна вражає», зачитували цікавинки про багатовіковий історичний шлях середньовічної фортеці-красуні, які підготували бібліотекарі.
Читачі довідалися, що на території фортеці було знято понад 50 художніх фільмів, зокрема, «Балада про доблесного лицаря Айвенго», «Стріли Робін Гуда», «Захар Беркут», уривки із яких вони залюбки переглянули.
Книжково-журнальна виставка «Історико-культурна спадщина України: шануємо і зберігаємо разом» надала користувачам літературу для читання. А інформаційною підтримкою заходу стали флаєри «Хотинська фортеця – одне з семи чудес світу».
Тож запрошуємо до бібліотеки усіх, хто цікавиться замками і фортецями, розкішними палацами України, які розкриють свої історії  та приховані таємниці…
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter