23.08.2018

«Кларнети ніжності: історик, романтик, романіст»
Година вшанування
 
«Я входив в літературу,коли були живі
Тичина, Сосюра, Малишко, Бажан, Панч
Це була велика література….»             

Павло Загребельний
 
Напередодні дня народження видатного українського письменника, класика української літератури Павла Архиповича Загребельного, ім’я якого носить центральна районна бібліотека Деснянського району м. Києва відбулась година вшанування.

Прозові твори письменника стали улюбленими для багатьох шанувальників різного віку і мають широке читацьке визнання і сьогодні. Його громадянська позиція завжди буде прикладом для українців, а творчість надихатиме до патріотизму, розумних вчинків та життєвої мудрості.

Увазі користувачів була презентована тематична книжкова виставка-інсталяція,  на якій представлені художні твори, публіцистика, літературно-критичні видання та матеріали, які розповідають про кінематографічну спадщину митця. Всі охочі мали можливість ознайомитись з відео-презентацією, яка представляє унікальні фотографії про цікаві сторінки життєвого та творчого шляху письменника.
Своєю невтомною працею та різностороннім самобутнім талантом Павло Загребельний наблизив українську літературу до берегів художньої досконалості європейської літературної класики.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter