12.12.2018

«Вартовий рідного слова»
Заочний літературний музей
 
«Віддав себе я праці без вагання:
Я йшов туди, де розум посилав.»

Борис Грінченко
 
Днями українська спільнота відзначила 155-річний ювілей від дня народження видатного українського письменника, педагога, літературознавця, громадського діяча Бориса Грінченка.

З цієї нагоди 12 грудня учні 7-х класів ЗЗСО № 190 відвідали бібліотеку  та здійснили віртуальну екскурсію залами Музею Бориса Грінченка, який працює у Київському університеті імені Бориса Грінченка. А провідником у цій зустрічі стала директор музею Антоніна Мовчун - відома українська письменниця, заслужений вчитель України, мовознавець та невтомна дослідниця життя і творчості славетного Митця Слова.
«Коли б Борис Грінченко уклав тільки «Словник української мови» і більше нічого не зробив, то й за цю працю у цивілізованого народу він заслужив би золотий пам’ятник», - так почала свою розповідь Антоніна Іванівна.

Перед школярами розкрилися нелегка доля та тернистий шлях справжнього патріота України. Підлітків вразило, що не зважаючи на переслідування владою за популяризацію української мови і культури, він був відданий своїй справі, займався освітньо-педагогічною діяльністю, писав п’єси, прозу, поезію, публіцистику і залишив творчий доробок у кілька десятків томів.

Безліч запитань, які виникли у читачів під час спілкування з Антоніною Мовчун, виявила небайдужість та зацікавленість непересічною особистістю Бориса Грінченка. А бібліотекарі запропонували для читання твори видатного українського письменника, пройняті щирою любов’ю до України, вболіванням за прийдешнє рідного народу.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter