19.12.2018

«Святий щедрий Миколай йде щороку в рідний край»
Святкова мандрівка
за проектом «Два храми духовністю єдині»
 
«Ще ніхто його не бачив,
Та у ліжечка дитячі
Він кладе під подушки
Подарунки і книжки», -
 
Так загадково розпочали бібліотекарі зустріч, присвячену улюбленому святу дітлахів - Дню Святого Миколая. А вихованці груп з вадами мовлення ДНЗ № 176, яких запросили до бібліотеки, не забарилися із правильною відповіддю і залюбки привітали «посланця» від Миколи-Чудотворця – священика Храму святих мучеників Адріана та Наталії протодиякона Василія Склезя.
«Високо-високо в небі у зимову ніч 19 грудня можна почути срібні дзвіночки - то на санчатах їде Святий Миколай. Їдуть золоті санчата поміж зірочками, переїжджають із хмарки до хмарки, дзвоники ніжно дзвонять, а місяць весело посміхається. Кожній чемній дитинці кладе Чудотворець під подушечку бажані подарунки», – зачаровано маленькі гості слухали отця Василія, який розказав про добрі та милосердні вчинки Миколи-Угодника.
 
Охоче дошкільнята спілкувалися із священиком, розповідали, які гостинці отримали вдома, як себе поводили. Зацікавлено малята переглянули книжечки та мультфільм про Святого Миколая.
 
І яка ж радість була на дитячих обличчях, коли дошкільнята отримали «миколайчики» за свої старання і вихованість! Дітки запам’ятали, що чудеса відбуваються там, де у них вірять. Адже Чудотворець приносить більший дар, ніж вимріяна забавка та солодощі. Він несе доброту і чуйність, вселяє в юні серця любов до ближніх, нагадує про традиції рідного народу.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter