Прем'єра історичної драми "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману українського письменника, мешканця Деснянського району столиці Василя Шкляра

[Прем'єра історичної драми "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману українського письменника, мешканця Деснянського району столиці Василя Шкляра] [Текст] // Літературна Україна. – 2019. – 23 листоп. (№ 43/44). – С. 3 : фот.
 
 
Прем'єра історичної драми "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману українського письменника, мешканця Деснянського району столиці
Василя Шкляра
 
Прем'єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману Василя Шкляра відбудеться 5 грудня 2019 року. Про це повідомляє пресслужба Держкіно. Як зазначається, Шкляр не лише взяв участь у роботі над сценарієм фільму, а й прожив усі етапи знімального процесу разом із акторами — регулярно приїздив на майданчик, переглядав щойно відзнятий матеріал разом із режисером Тарасом Ткаченком. «Автор ніколи не може бути сповна задоволений екранізацією, бо екранне втілення не варто ототожнювати з літературним твором. Та я від самого початку знав цю істину, тому не дивився упереджено. Але я задоволений: сподобались вдало підібрані актори та їхня гра. І я впевнений, що картина не залишить байдужим жодного глядача», — сказав письменник.

Як повідомляє Світлана Юліна, 8 листопада в селі Мединівка, що на Коростенщині {Житомирська область) відбувся святковий захід — встановлення пам'ятної дошки видатному українському письменнику, журналісту, етнографу, краєзнавцю і видавцю Василю Скуратівському, — приурочений до 80-річчя з дня його народження. Під час урочистостей своїми розповідями, споминами про земляка поділилися односельці митця, його ровесники, заступник очільника Коростенської РДА Наталія Тертична, голова сільради Людмила Мельник, поети Василь Сташук, Володимир Канюка, Лілія Бех, літератори з Малина Ірина Лузанчук-Кримська та Наталія Єфіменко. Захід був організований громадським діячем, відомим дитячим письменником, головним редактором газети «Вечірній Коростень» Віктором Васильчуком за сприяння Коростенської райдержадміністрації/її відділу культури, Мединівської сільради, її депутата Олександра Кучера. Про ідею встановлення цієї дошки письменник Віктор Васильчук розповідає: «Вона, здасться мені, завжди жевріла у моєму серці. Зародилася ще, мабуть, у 2008 році, коли взяв участь в урочистостях з нагоди присвоєння Малинській районній бібліотеці імені Василя Скуратівського. А після того, як сесія Малинської райради оголосила 2019-й роком відомого земляка з нагоди його 80-річчя, ця ідея набрала реальних обрисів. Я особисто знав Василя Тимофійовича, який у 2002 році брав участь у літературному святі «Просто так». Отож звернувся до свого друга Володимира Козиренка, який уже не одну «меморіалку» виготовив на Коростенщині, але, на жаль, він 8 жовтня пішов раптово з життя... Проте керівник фірми «Лібава» Ігор Приіцепчук, де працював Володя, погодився завершити розпочате. А все решта, як мовиться, справи організаційні. Натомість я дуже вдячний усім, хто підтримав мене. Адже, як казав колись мій колега і друг Василь Остапчук, «благородна то справа, пам'ятати про тих, кого вже немає з нами». 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter