Книжки, настільні ігри та генератор: киянам показали оновлене укриття в бібліотеці на Троєщині

Книжки, настільні ігри та генератор: киянам показали оновлене укриття в бібліотеці на Троєщині [Електронний ресурс] : [захистом в укритті ЦРБ ім. П. А. Загребельного (вул. Рональда Рейгана, 6) зможуть скористатися відвідувачі бібліотеки, Галереї мистецтв, а також інших установ, що знаходяться поруч – повідомила Ганна Старостенко, заступниця голови КМДА] // Інформаційне агентство Інформатор. – Електрон. текст. – Режим доступу: https://kiev.informator.ua/uk/knizhki-nastilni-igri-ta-generator-kiyanam-pokazali-onovlene-ukrittya-v-biblioteci-na-troyeshchini, вільний (дата звернення: 04.03.2023). – Назва з екрану. – Мова укр.
 
 
Книжки, настільні ігри та генератор: киянам показали оновлене укриття в бібліотеці на Троєщині
 
Захистом в укритті зможуть скористатися відвідувачі бібліотеки, Галереї мистецтв, а також інших установ, що знаходяться поруч
 
На Троєщині провели ремонт та повністю оновили укриття в одній з бібліотек. Приміщення обладнали зручними диванчиками, кріслами й столами, а для дітей та дорослих поклали книги й журнали. Ніщо не вказує, що це укриття, а не бібліотека - хіба що відсутність вікон.

Про це повідомила Ганна Старостенко, заступниця голови КМДА. Вона показала у Facebook, як зараз виглядає укриття.

Тут є все, що потрібно, якщо доведеться ховатися від російських дронів і ракет тривалий час. Зручні меблі, настільні ігри, книги. Також подбали про санвузол і аптечку. Якщо відключать електроенергію - є змога увімкнути генератор для живлення. 
 
Укриття розташоване в бібліотеці на вулиці Рональда Рейгана, 6. До нього обіцяють пускати не лише відвідувачів бібліотеки, а й сусідніх установ та галереї. За законом, під час повітряної тривоги до укриттів повинні впускати також усіх, хто хоче сховатися від небезпеки.
 
Скандал з укриттями

Нагадаємо, на початку літа у Києві спалахнув скандал, коли загинула людина біля закритого укриття. Щодо поліклініки Деснянського району було розслідування. Після цього пройшла масштабна перевірка усіх укриттів не лише у столиці, а й інших містах України.

Також нещодавно скандал стався у Херсоні. Жінку та чоловіка похилого віку не пустили до укриття енергетичного підприємства під час обстрілу російською армією Херсона. Прокурори відкрили справу за фактом службової недбалості. Працівникам, які відмовили людям, виставивши на вулицю, загрожує штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів або виправні роботи на строк до двох років, чи обмеженням волі на строк до трьох років. А влада попереджає: в укриття під час сигналу повітряної тривоги повинні пускати усіх.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter