Скотнікова, Ольга. Поранені підспівували і змахували сльози: студенти й викладачі Київського університету культури підтримали військових

Скотнікова, Ольга. Поранені підспівували і змахували сльози: студенти й викладачі Київського університету культури підтримали військових [Електронний ресурс] : [благодійний концерт у лікувальному закладі для захисників і донати від ЦБС Деснянського району й особисто директора Тетяни Оврас] // Вечірній Київ. – Електрон. текст. – Режим доступу: https://vechirniy.kyiv.ua/news/78537/, вільний (дата звернення: 11.02.2023). – Назва з екрану. – Мова укр.
 
 
Поранені підспівували і змахували сльози: студенти й викладачі Київського університету культури підтримали військових
 
Для концерту в столичному лікувальному закладі, де поновлюють здоров’я захисники, студенти підготували особливі пісні.

Напруга і хвилювання у студентів, які роблять перші виступи на сцені й викладачів, що вже мають почесні звання і своїх шанувальників, пояснювались просто: вони мали дати півторагодинний концерт у лікувальному закладі для військових.

«Співати для тих, хто щодня може заплатити життям за нашу можливість жити та вчитись — надто мала вдячність», — поділилась з нами майбутня естрадна виконавиця перед початком.

Але вже з перших мелодій, перших куплетів, які зазвучали зі сцени, зал почав підтримувати, підспівуючи молоді голоси.
 
Одинадцять виконавців, серед яких народна артистка Алла Попова, заслужені артисти України Олексій Шпортько та Андрій Князь та Влад Зайцев, першокурсники Факультету естрадного співу Київського університету культури, традиційно готують виступи для військових. Цього разу вони прийшли у шпиталь.

«Ми хотіли підняти дух, готували пісні, які несуть радість і нагадують про те, як добре ми живемо в мирі, яка у нас земля і як ми вміємо гуртуватись. Увесь концерт студентки „ходили в народ“ — у глядацьку залу і військові згадували забуті слова популярних пісень. Наприкінці всі співали разом, а потім дякували і говорили з нами про все. Це було для них ковтком свіжого повітря. Хтось згадував доньку, хтось сестру, хтось родинне свято, де звучали такі пісні», — розповів «Вечірньому Києву» після концерту декан Факультету естрадного співу у Київському університеті культури Олексій Шпортько.

Українці не звикли ходити у гості без гостинців, тож артисти принесли військовим мандарини, популярні ласощі, випічку та потрібні і приємні дрібнички. Їх підготувала Централізована бібліотечна система Деснянського району й особисто директор Тетяна Оврас.

Шоколад і українська музика відігнали важкі спогади та біль ран, які ще не загоїлись.
 
«Ці півтори години ми витіснили війну з наших думок і сердець, ми заповнили їх прекрасною музикою, чудовими голосами та поезією», — каже Галина Гаценко, доцентка Факультету музичного мистецтва КНУКіМ.

За її словами студенти й викладачі Київського університету культури багато років виступають з благодійними концертами у лікувальних закладах для захисників. Кожен робить щось, що може для великої перемоги.

«Було серйозне прослуховування, вибрали найкращих. Репертуар був з патріотичними піснями та такими творами, які підіймають дух. Хотілося подарувати твори світлі і радісні викладачі та студенти різних курсів виступають залюбки, адже ті, хто у глядацькій залі — це їхні герої», — поділилась з «Вечірнім Києвом» пані Галина.

Для першокурсників це складний і відповідальний концерт. Народні та заслужені артисти дуже досвідчені, а для першого курсу — це хвилювання і сльози на очах.

Каріна Баніт, студентка Факультету естрадного співу КУК була схвильована: «Я дуже рада, що маємо змогу радувати наших захисників, це просто не передати словами, хлопці зустріли нас дуже тепло, підспівували та дякували за концерт».

У програмі благодійного концерту прозвучали пісні «Материнська любов», «Повертайтесь живими», «Офіцери панове», «Синє небо, жовте поле», «Квітка» та «Молода Україна».

Разом з відомими естрадними виконавцями виступали студенти Аліса Приходько, Ірина Авдіюк, Катерина Митєва, Анастасія Прачук та Наталія Моніч. Організацією дійства займались Богдан Коробка, Сергій Олейніков та Каріна Баніт.

Все, що зробили студенти й викладачі, публіка сприйняла з вдячністю і зі словами підтримки. Після концерту всі разом довго не розходились: ділились думками та життєвими історіями. Адже зараз у всіх українців — спільні переживання і спільна робота для перемоги.

«Вечірній Київ» постійно розповідає про приклади допомоги ЗСУ та військовим, коли зусилля українців дають неабияку підтримку.

Як Руслана Лоцман наспівала на 11 тепловізорів, авто та оптичний приціл для ЗСУ.

Семирічна киянка, що співала в укритті, відкрила благодійний концерт у Польщі. Амелія Анісович стала відомою, співаючи пісні у укритті. Ховаючись від обстрілів російських окупантів, вона вирішила розрадити співом своїх сусідів. Завдяки концерту для України зібрали понад 42 мільйони гривень.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter