Галерея мистецтв

06.04.2017

«Васильківське літературне об’єднання «Багаття калинове»
в гостях  у деснянців»

Поетичний вечір

6 квітня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбулася зустріч київських поетів зі своїми колегами літературного об’єднання «Багаття калинове» із Васильківського району. Гості із Василькова презентували літературний альманах під тією ж назвою «Багаття калинове».
Поезія Васильківських гостей Світлани Величко, Войтик Марії, Кравченко Людмили справили незабутнє враження на киян. А співочий гурт «Оберіг» підкорив серця всіх присутніх. Не схибили і київські поети Василь Мошуренко, Анатолій Горовий.

По закінченню офіційної програми в дружньому обміні враженнями взяли участь народний художник Валерій Франчук та живописець Цезарій Ганушкевич.
 

04.04.2017

«Аскольд і Дір. Що ми не знаємо про них»
Засідання клубу «Моя Україна…»
 
4 квітня в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П.А.Загребельного відбулася цікава і пізнавальна лекція «Аскольд і Дір. Що ми не знаємо про них». Український історик Анатолій Васильович Горовий розповів про роль варягів у створенні Київської Русі, розкрив учням місце та аналіз джерельної інформації у відображенні історичного процесу, а також ми дізналися, ким насправді був князь Дір!
Дякуємо учням 6 класу 320 школи за вашу уважність, допитливість і чудовий настрій!
 

18.03.2017

«Древо життя в техніці ошибана»
Майстер-клас

18 березня в Галереї мистецтв на майстер-класі в техніці ошибана, використовуючи різноманітні природні матеріали, юні митці відкрили величезні можливості для творчості. З допомогою доступних інструментів і матеріалів ми створювали неповторні композиції, які можуть прикрасити інтер'єр або послужити прекрасним подарунком.

Так приємно на початку весни відчути аромат засушених трав, ніжність та тендітність пелюстків квітів!
Щиро дякуємо майстрині Вікторії, за можливість фантазувати, творити, відволікатися від повсякденних турбот, а, можливо, для когось ошибана стане захопленням на все життя!
 

15.03.2017

«Бандура та її прообраз в українській культурі»
Лекція-концерт

15 березня в Галереї мистецтв ЦРБ імені П.А.Загребельного відбулася зустріч з поетесою та майстринею гри на бандурі, членом Літературного форуму  Юлією Григорук, яка познайомила відвідувачів з бандурою, як з музичним інструментом, який має давню цікаву історію та майбуття в просторі національної української культури.
На концерті Юлія, продемонструвала глядачам, що бандура – інструмент колосальних можливостей, адже пролунали як українські народні пісні, так і відома класична музика Антоніо Вівальді.
 

14.03.2017

«Українці-нація героїв»
Усний журнал

14 березня Україна відзначає День українського добровольця.

Це свято для нас нове, але всі ми розуміємо наскільки воно є важливим для всієї України, для кожного з нас.

Тому саме сьогодні в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного для учнів 8 класів ЗОШ «119 відбувсь усний журнал «Українці-нація героїв» до Дня українського добровольця.
В заході взяли участь доброволець-волонтер Юрій Харітончук, який розповів про своє перебування в лавах добровольчих батальйонів, про участь в бойових діях. Присутнім були представлені моторошні артефакти із зони АТО, які приносять смерть.
Леся Миколаївна Тищенко - волонтер, українська художниця представила  свої роботи написані нею під час перебування на Майдані та в зоні АТО, а також  розповіла учням про вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, що саме завдяки бійцям добровольчих батальйонів і формувань вдалося створити справжню боєздатну армію.

Вічна пам’ять солдатам добровольцям!
Здоров’я всім живим!
Слава Україні!
Героям Слава!
 

09.03.2017

«Література єдиного потоку. Тарас Шевченко»
Вечір пам’яті

9 березня в Галереї мистецтв відбулося перше засідання українського літературного клубу «Живе слово» присвячений до 203-річчя від дня народження геніального поета та художника Тараса Григоровича Шевченка для учнів ЗОШ №250.
Захід провів український прозаїк, поет, Голова правління "Українського клубу" Роман Кухарук. Лектор охарактеризував творчість Шевченка в контексті євангельського розуміння призначення людини та літературного і громадського руху того часу. Вдале порівняння спільності та різниці трьох геніїв українського руху Г. Сковороди, М. Гоголя та Т. Шевченка стало не лише цікавинкою, але визначенням істинної суті подвигу великого Кобзаря.

Запитання, які пропонувались лектору, засвідчили про інтелектуальну і духовну дозрілість молодого покоління.
 

07.03.2017

Художня виставка

7 березня в Галереї мистецтв відбулося відкриття виставки художника Боровікова Олександра та Лубніна Максима. 
Відвідувачі виставки живопису, які втомились від візуальних метафор та різних мистецьких ізмів, зможуть прилучитись і до конкретної реальності і до майстерності, і навіть відчути поезію конкретики.
На відкритті виставки добре слово про художників сказали: начальник управління культури Деснянської РДА, - Закомірний І.М., директор Київської дитячої школи мистецтв №3, - Рябоконь О.В., викладач Київської дитячої школи №3 - Москаленко Л.А.

Живопис та графіка двох талановитих, схожих та все ж різних майстрів, представлені в нашій галереї.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати художню виставку!

Виставка триває до 21 березня!
 

04.03.2017

«Листівка до свята весни»
Майстер-клас

4 березня в Галереї мистецтв відбулось чергове заняття гуртка « ART – студія» де юні експериментатори не тільки весело, а ще й з користю провели час - виготовили подарункову листівку в техніці кляксографія!
Роздуваючи плями не можна точно передбачити, як вони розійдуться, перекинуться один в одного, і яким буде остаточний результат... Також малювання видуванням через соломинку зміцнює здоров'я і силу легенів і дихальної системи.
Створювати незвичайні образи було цікаво не лише дітям, а і дорослим! В кожного листівка вийшла оригінальна і неповторна!
 

22.02.2017

«Український художник із світовим ім’ям»
Вечір-вшанування

22 лютого в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся вечір-вшанування, присвячений 100-річчю від дня народження української художниці Яблонської Тетяни Нилівни під назвою «Український художник із світовим ім’ям», який провела бібліотека №151 для учнів та вчителів школи № 276.

Дуже знаково, що презентація життєвого та творчого шляху художниці відбувалася саме в стінах галереї, тому що це надавало змогу всім присутнім глибше побачити, пізнати та осмислити магію творчості та відчути «феномену» Тетяни Яблонської, що полягає в баченні своїх, особливих кольорів у природі та відображенні їх на полотнах.

«Художник на всі часи» Яблонська сама знакова постать у другій половині ХХ сторіччя в галузі монументального живопису, якій притаманні щирість, високий професіоналізм та уроджений талант, художня майстерність та глибока філософія. Саме ця художниця стала символом української культури, бо в її полотнах присутня те, що ніколи не старіє з плином часу. Недарма її визнали в світі прижиттєвим класиком.
Учасники заходу із цікавістю ознайомилися із видатними роботами художниці: «Колос», «На старті», «Життя продовжується» та багатьма іншими, що ввійшли до золотого фонду художнього мистецтва України.

Демонстрація документального фільму із серії «Сто Великих Українців» додала більше знань про життєвий та творчий шлях художниці Тетяни Яблонської -  лауреата премії ім. Т. Шевченка, Героя України.
 

20.02.2017

«Герої не вмирають…Просто йдуть…»
Вечір – реквієм

Червоним полум’ям горить Вкраїна
І чорний дим їй застеляє очі.
Стоять герої славні до загину,
На барикадах люди дні і ночі…

Трофимова Н. А.

20 лютого в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся вечір - реквієм «Герої не вмирають… Просто йдуть…» з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні для учнів 8 класів школи №119.

Учасники заходу в скорботі й з великою вдячністю згадували Героїв Небесної Сотні та наших Героїв-бійців, які віддали свої життя, захищаючи майбутнє України.
В заході взяла участь поетеса нашого району Ніна Анатоліївна Трофимова, яка читала свої власні вірші про біль, любов і відданість Батьківщині у непростий воєнний час…

Гостем заходу  був учасник Майдану, художник, учасник проекту по встановленню пам’ятника Небесної сотні та героям АТО Юрій Петрович Дрюченко. Учасник революційних подій 2013-2014 рр. розповів про вшанування та увічнення пам’яті Героїв Небесної сотні для нинішнього та прийдешніх поколінь встановлення комплексу пам`яті на вул. Інститутській розроблено найкращими митцями України…

Також гостем вечора була українська художниця Леся Миколаївна Тищенко, яка представила виставку своїх робіт написаних під час її перебування на Майдані та в зоні АТО.
Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання …

В рамках заходу було започатковано мистецький проект «Будуємо Україну разом»  митцями-волонтерами Кравцем А. і Шевчуком В., які провели майстер-клас по розпису будівельних касок-атрибуту Майдану для вихованців  Центру естетичного виховання «Гармонія».

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter