ЦРБ ім. П.А. Загребельного

24.12.2019

«Свято починається, мрії збуваються!»
Новорічне конфетті
 
    Чарівне дійство підготували  бібліотекарі для дітей Деснянського району напередодні новорічних свят.
    Символ року – мишеня –  виготовляли всі разом, і діти, і батьки. Та й було воно незвичайним: солодким та дуже яскравим. А ще – всі гуртом працювали над дивовижною 3D листівкою з  новорічною ялинкою.
 
 

    Яскраві книжки, зимова пізнавальна вікторина,  колядки та щедрівки принесли  присутнім  гарний настрій, відчуття близьких радісних подій та дивних чудес.
 
 
 

   Дякуємо нашим партнерам з ГО «ОО Нова Столиця» та ГО «Жінки в дії» за  співпрацю та чудові моменти спільної творчої роботи!
 
Щасливого Нового Року та різдвяних свят!

 
 

23.12.2019

«Зима іде, свята веде…»
Народознавчий non-stop

Зима багата на веселі та яскраві свята… День Святого Миколая, Новий рік, Різдво, Щедрий вечір, та ще багато інших зимових свят несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення  та злагоду.

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного, на екскурсію та народознавчу годину, завітали учні молодшого віку ЗЗСО № 119. Діти взяли участь в інтерактивних народознавчих іграх, вікторинах та з радістю показали знання, які вони отримали в школі та від своїх батьків.
Приємною несподіванкою для маленьких читачів став майстер клас «Ялинкова прикраса». А ще -  дітей дуже вразили творчі роботи їх однолітків, дітей із інвалідністю, які експонуються в Галереї мистецтв.
 

19.12.2019

«Святий отче Миколай в український іде край…»
Чародій-вечір

      Щороку до дітлахів, з миром та подарунками, приходить Святий Миколай і цей день стає святом Добра, Милосердя та Любові до ближніх, стає днем коли оживають дива…
      В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся святковий захід для дітей молодшого віку. Дітлахи з радістю взяли участь у творчих завданнях: відгадували загадки, із зацікавленістю розгадували кросворд «Святий Миколай Чудотворець».
 
 
 

     Особливе задоволення отримали учасники святкового дійства від участі у  майстер класі з виготовлення креативної прикраси «Святкова іграшка».
 
 

       Зимові свята - це чудова можливість поринути у казку!



 
 

18.12.2019

«Повіримо в себе»
Фестиваль творчості
   
    В Галереї мистецтв відбулось урочисте відкриття виставки творчих робіт переможців XXVIII Київського міського фестивалю творчості дітей та молоді з особливими потребами.
    Учасників заходу сердечно привітали: директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослава Колобова, спеціаліст центру Наталія Клачко, директор Деснянської ЦБС Тетяна Оврас.
 
 

    Авторські роботи, представлені на виставковій експозиції, виконані в різних техніках живопису, вражають своєю щирістю та оригінальністю, вони достойні того, щоб їх побачили  не тільки кияни, українці, а й відвідувачі європейських галерей та виставкових центрів.
    Присутні на заході мали змогу отримати позитив й натхнення від участі у майстер класах, підготовлених бібліотекарями ЦБС Деснянського району: «Дивовижна листівка - новорічна ялинка», та «Чарівний чобіток».
 
 

    Фестиваль проходить за сприяння Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Департаменту культури КМДА, Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів, Київського міського палацу дітей та юнацтва,  Служби у справах сім’ї та дітей КМДА, ЦБС Деснянського району.
   
Виставка діє з 18 грудня 2019 року по 15 січня 2020 року.
                            
Щиро запрошуємо всіх бажаючих!
      
 

16.12.2019

«Магічні книгомандри»
Читацьке рандеву

Учням гімназії «Троєщина» випала чудова нагода поспілкуватися з талановитою львівською письменницею, авторкою двох поетичних збірок й фентезійних романів, переможницею ІІ премії «Коронації слова», Наталією Матолінець.

Вона представила присутнім книги «Гессі» та «Варта у Грі», презентувала новий роман «Академія Аматерасу», який цього року увійшов до  короткого списку книг року BBC.
Спілкування з письменницею виявилося дуже приємним та захопливим. Дітей зацікавили фентезійні історії, в яких багато різних міфологій, божеств і пригод.
Наталія Матолінець поділилася з учасниками заходу щодо планів на майбутнє, щодо нових ідей  для своїх романів та про мрії сучасної дитячої письменниці.

Зустріч була фантастичною.  Чудово, що Україна має таких авторів!
 

13.12.2019

«Світле кіно мандрує бібліотеками»
Кінопоказ

    Кінофестиваль «Світло» - одна з наймасштабних кіноподій року в нашій країні. Учасники фестивалю - студії, телеканали, незалежні творці не тільки з України, але зі Швейцарії, Іспанії, Німеччини, Франції, Ізраїлю, Білорусі, США та інших країн.
    В рамках загальноміського проєкту «Світле кіно мандрує бібліотеками», ініційованого Головою Комітету культури Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Ларисою Костянтинівною Котляковою, в галереї мистецтв відбувся показ фільмів (призерів й переможців) IV та V кінофестивалів «Світло».
    На кінопоказі були представлені короткометражні кінострічки: «Голден лав», «Урок», «На краю», «Мое имя Петя» та ін.
    Кінофільми пробуджують  у душах глядачів світлі, теплі та щирі почуття, надихають до нових звершень, навчають безкорисливо робити добро для оточуючих, бачити красу й захоплюватися нею.
   
        Наша щира подяка організаторам  проєкту та чекаємо нових кінопоказів!
 

11.12.2019

«Базові права людини»
Інтерактивне заняття

     До Дня прав людини у бібліотеці, за сприяння Центру у справах сім’ї та жінок  Деснянського   району, відбувся  правовий захід  для учнів старшого шкільного віку ЗЗСО № 276.
    Юрисконсульт центру, Петренко Артем Сергійович, розповів, що  права  людини є основоположними в житті та діяльності людини, приділив особливу увагу практичним вправам, які покликані допомогти дітям розібратися у сутності прав людини на практиці та закріпити отримані знання та навички.
 
 
 

    Школярі із зацікавленістю взяли участь в правовій грі «Створюємо Декларацію прав учня…», яка допомогла зрозуміти, що саме необхідно знати кожному про свої права та обов’язки, чи можливі перспективи розвитку прав  учнів у майбутньому.
    Тематична книжкова виставка «Держава-гарант законності» стала у нагоді всім  користувачам бібліотеки, які цікавляться правовою самоосвітою.



 
 

11.12.2019

«Батьки і діти: жити в гармонії»
Майстер клас
 
   В Галереї мистецтв відбувся захід за участю практичного психолога Центру у справах сім`ї  та жінок Деснянського району міста Києва Наталії Саратовцевої.
    Одвічне питання: батьки і діти…Чому виникають конфлікти поколінь?
   В чому суть взаємостосунків батьків та їх нащадків?    Кожна сторона потребує розуміння, щастя та задоволення в процесі співіснування.
 
 

   Всі ці питання коротко та структурно обговорювали учасники майстер-класу та навчилися, як зробити сімейні стосунки теплими та гармонійними.
     
 

 

05.12.2019

«Добра воля, палке серце»
Патріотично-виховний захід

    Україна сьогодні відзначає Міжнародний день волонтера.
    ЦРБ ім. П. А. Загребельного,  спільно з Деснянською районною в місті Києві Державною адміністрацією,  долучилася до цієї події та організувала  особливий захід, присвячений волонтерському руху в Україні. З Днем волонтера учасників заходу привітали заступник Голови  адміністрації Алєксєєнко Ірина Миколаївна, Голова Спілки ветеранів АТО Деснянського району Нишпор Олег Петрович та ін.
 
 
 

     Присутні волонтери, ветерани та ті, хто захищав й нині боронить територіальну цілісність нашої країни на Сході, були дуже зворушені тим, що саме дитяча волонтерська організація «Патріот-Троєщини» приготувала для них міні-виставу, присвячену волонтерству та всім, хто проявив мужність та героїзм, даруючи нам мирне життя. Щиро, від душі, прозвучали вірші та пісні, присвячені Україні та героям нашого часу  - волонтерам.    
 
 
 
 
        Вітаємо всіх з Міжнародним днем волонтера!   
    Бажаємо міцного здоров’я, сили духу, незламної волі, впевненості, злагоди, миру та родинного затишку, нових звершень у благородній справі служіння Україні!

 
 

29.11.2019

«Заборонений»
Кіномистецький вечір

«Народе мій, до тебе я ще верну,
і в смерті обернуся до життя
своїм стражденним і незлим обличчям…»

Василь Стус

В Галереї мистецтв відбулась творча зустріч з авторами книги «Заборонений. Історія життя і боротьби Василя Стуса» та сценаристами художнього фільму «Заборонений» - Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим.

Присутні на заході мали можливість переглянути кінострічку «Заборонений». Фільм максимально наближений до відтворення реальної біографії поета Василя Стуса та хронологічно відтворює боротьбу українців за існування своєї мови та культури.
Фільм-нагадування, фільм-попередження «Заборонений» необхідно дивитись всім, особливо молоді. Адже саме від молодих людей залежить наша свобода й незалежність, яка здобувалась ціною життя поета.
Після перегляду фільму творці сучасного українського патріотичного кіно відповіли на численні запитання аудиторії, розповіли як глядачі сприймають фільм по всій Україні та поділились своїми планами на майбутнє.

Кіномистецький вечір пройшов за сприяння депутата Київської міської ради Петра Кузика.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter