ЦРБ ім. П.А. Загребельного

26.06.2019

«Її Величність Книга»
 Літературний мікс
   
     В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись літературно-пізнавальні заходи для дітей молодшого шкільного віку, які відвідують шкільні табори.
      Маленькі читачі здійснили «екскурс» в історію книгодрукування в Європі та Україні за допомогою видань, представлених на тематичній виставці та пропонованих відео матеріалів. Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитись пізнавальну кінострічку «Книгодрукування за часів І. Федорова та Й. Гутенберга» й уривки з мультиплікаційного фільму «Як створюється книга».
      Читання та спілкування з книгою надає можливість користувачам ознайомитись не тільки з захоплюючими сюжетами та корисною інформацією, а допомогає читачам будь-якого віку краще зрозуміти, що відбувається в нашому сучасному житті.
    Розумна Книга нерідко вирішує долю людини та надихає на гарні вчинки.
 
 
 

    В ЦРБ діє територія дитячої активності, де можна ознайомитись з виданнями художньої та довідкової літератури для дітей дошкільного та шкільного віку, пограти в різноманітні розвиваючі інтелектуальні ігри.
 
 
 
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 
 

20.06.2019

«Різнобарв’я українських та зарубіжних казок»
Розважально-ігровий ранок
 
«Завдяки казці дитина пізнає світ
не лише розумом, а й серцем»
 Сухомлинський В.

 
      Читання казок є дуже важливим для дитини молодшого шкільного віку. Під час читання маленький читач подумки мріє, аналізує, допомагає, підтримує, змагається разом з персонажами…
      В ЦРБ ім. П. А. Загребельного для літнього шкільного табору відбулись розважально-ігрові ранки «Різнобарв’я українських та зарубіжних казок».
      Увазі читачів була презентована тематична виставка, яка ознайомила з різноманітністю українських та зарубіжних казок.

 
 

     Бібліотекарем було представлено мультимедійну презентацію «У світі казок…», яка надала можливість кожному зрозуміти, що читаючи казки, відкриваються двері у чарівну неповторну країну, де добро бореться зі злом, де живуть жахливі чаклуни і прекрасні красуні, де завжди є місце для здійснення найзаповітніших мрій.
 
 

    Діти активно брали участь у запропонованих іграх: «Казкова пошта», «Згадай головних героїв», «Продовж імена відомих казкових героїв», у аукціоні знань «Моя улюблена казка» та розгадували кросворд «О, казко, Ти – чудо!»
  Казкові образи по-особливому впливають на інтелектуальний та духовний розвиток дитини, тому й надовго зберігаються в пам’яті.



 
 

13.06.2019

«Китай через призму книг та ілюстрацій»
Історико-літературний екскурс

Китай – країна великої культури… Адже правда парадоксальна країна? Як тут гармонійно сплелися величезні хмарочоси, маленькі будиночки з пахощами та різьбленими дахами. Ця країна дивує своїми пам'ятками, своєю незвичністю, багатовіковою історією і традиціями, які живі й сьогодні.

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись історико-літературні екскурси «Китай через призму книг та ілюстрацій» до року Китаю в Україні для учнів молодшої школи, які відвідують літні шкільні табори ЗЗСО Деснянського району.

Увазі маленьких користувачів бібліотеки були представлені: тематична книжкова експозиція, яка розповідає про природу, історію, філософію «країни чемності та старовинної культури», багатий ілюстративний матеріал.
Діти мали можливість ознайомитись з виданнями, присвяченими «золотому періоду китайської поезії», творчості сучасних китайських письменників, цікавими дитячими енциклопедіями.
Мультимедійна презентація ознайомила школярів з рослинним та тваринним світом, з головними святами цієї країни. Інтерактивні дитячі бібліотечні ігри: «Що ми знаємо про панду?» «Мудрець платить за образи добрими словами…» допомогли дітям дізнатись глибше про тваринний світ, про народну вікову китайську мудрість. Пізнавальні міні - мультики «Китайська стіна» та «Храм Неба» додали маленьким відвідувачам бібліотеки смаку до вивчення світової історії та культури.
 

05.06.2019

«Стартуємо! Відпочиваємо! Читаємо!»
Літературно-пізнавальний мікс

Програма літніх читань «Канікули з книгою-2019» включає низку різноманітних захоплюючих заходів для дітей молодшого шкільного віку, які гостинно пропонує для відвідин ЦРБ ім. П. А. Загребельного.

Для учнів, які відпочивають у шкільних таборах Деснянського району, бібліотекарі здійснили літературно-пізнавальну подорож у «Країну прав дитини», під час якої познайомилися зі своїми правами, разом визначали права, які було порушено героями відомих та маловідомих дітям казок.


Школярі активно брали участь у різноманітних інтерактивних тематичних іграх, збагатили свої знання з основ права, вчилися як захищати себе, поважати один одного, допомагати іншим долати труднощі.
Запрошуємо всіх бажаючих долучатись до програми різноманітних тематичних заходів та розваг, які триватимуть протягом літнього періоду.

В бібліотеці ви зможете гарно відпочити, «відправитися в цікаву подорож» по сторінках улюблених книг, читати яскраві дитячі журнали, спілкуватися з однолітками.

Ми з нетерпінням чекаємо на вас!
 

30.05.2019

«В центрі Всесвіту - дитина»
Літературно – правовий ранок
 
«Мені здається, що одна з найбільших
удач у житті людини - щасливе дитинство».

Агата Крісті
 
До Міжнародного Дня захисту дітей в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-правовий ранок для учнів молодшого шкільного віку.

Увазі відвідувачів бібліотеки була представлена тематична виставка, яка ознайомила з адаптованим переказом Конвенції ООН про права дитини.
Бібліотекар продемонструвала маленьким читачам матеріали відео презентації «Знай свої права, дитино!», які допомогли учасникам заходу зрозуміти, що дитина повинна жити щасливим, прекрасним, повним сподівань та мрій життям, поводитися безпечно реалізовуючи свої права та обов’язки.
Діти активно взяли участь у тематичних інтерактивних  іграх: «Казкова правова гра», «Встанови справедливість!». Також для маленьких користувачів бібліотеки відбувся флешмоб «Збери пазли…» та майстер-клас «Наші права-щасливе дитинство».
 

26.05.2019

«Хай живе завжди мій Київ, місто звершень та бажань»
Краєзнавчий вікенд
 
        Дружня команда публічних бібліотек Деснянського району долучилась до заходів святкування Дня столиці та Дня Києва. Охопили п’ять локацій у парках району: «Деснянський», «Молодіжний», «Кіото», «Мій Парк» та ммпз Биківня.
       Для мешканців району була представлена краєзнавча розкладка літератури «Моє місто-моя історія жива», краєзнавче лото «А історію столиці знати кожному годиться!»,які пропонували кожному перевірити свої знання рідного міста, а краєзнавча плутанина «Каштанова столиця» дала можливість досвідченим маленьким та великим знавцям нашого міста-красеня позмагатися за особливі призи та подарунки.
 
 
 

     Шалений успіх серед дітей та дорослих мали майстер-класи по створенню пухнастих паперових суцвіть каштанів «Свічка каштану», «Київські каштани» та по виготовленню яскравих квітів з атласних стрічок «Квітковий браслет», подарункових листівок: «Київ - у стилі ретро», « Квітковий настрій».
 
 
 

      Бібліотекарі підготували краєзнавчий конкурс «Я Київ добре знаю? Я Київ так люблю!», пізнавальну вікторину «Знай, люби, вивчай свій рідний край». Гості свята з задоволенням відповідали на поставленні запитання про найбільш значущі, цікаві в історичному та архітектурному відношенні музеї, театри, вулиці, площі минулого та сьогодення нашого міста.
 
 
 

       У великому захваті були дітлахи від майстер – класів, де вчилися виготовляти метелики, подарункові коробочки для різних дрібничок. Майстер клас з торцювання заохотив маленьких киян до єднання України.
     Спільна творчість принесла море задоволення і позитивних емоцій та вражень, чарівну атмосферу, справжнього магічного настрою.
 
 
 

Під час свята бібліотекарі запрошували мешканців стати користувачами бібліотеки, де вони зможуть корисно і цікаво проводити своє дозвілля.


 
 

22.05.2019

«Останній шлях Кобзаря… »
Хвилина пам’яті
 
      У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася хвилина пам’яті з нагоди 158-річниці перепоховання праху Т. Г. Шевченка.
 
 

    Читачі з цікавістю відповідали на питання літературно-біографічної вікторини, декламували вірші пов`язані з життям, творчістю видатного поета та художника.    
    Переможці вікторини отримали подарунки у вигляді цікавих видань сучасних українських письменників.
 
 

18.05.2019

«MOTO OPEN FEST - 2019»

18 травня публічні бібліотеки Деснянського району долучилися до третього щорічного фестивалю мотоспорту, байкерівської культури «Moto Open Fest - 2019» у парку «Муромець» на території спортивно-розважального комплексу «X-Park».
Бібліотекарі організували веселий бібліомайданчик, де відвідувачі мали змогу пограти в ігри, познайомитись з кращими дитячими книгами бібліотеки, взяти участь у краєзнавчій вікторині, майстер-класах та отримати призи, візитки бібліотеки, вислови про значення книги та користь читання.
Усі бажаючі мали змогу проявити свою ерудицію і кмітливість та отримати у подарунок смаколики.
 

16.05.2019

«Вишиванка - національна святиня»
Народознавча палітра
 
         У Всесвітній день вишиванки працівники бібліотеки долучилися до свята.
Для користувачів облаштували народознавчий куточок, де можна було зробити фото.
Відвідувачам була представлена книжково-ілюстративна вистава "Вишивка-духовний символ народу".    
 
 
 

    З захопленням юні відвідувачі поринули у чарівний світ художньої творчості – створювали аплікацію «Вишиванка Day».
 
 

12.05.2019

«В світі усе починається з мами»
Бібліотечний уїк – енд

З нагоди Дня матері та Міжнародного Дня сім`ї, публічні бібліотеки Деснянського району взяли участь у яскравому літературно-мистецькому районному святі у парку «Деснянський» і «Мій парк».

Святкові заходи Деснянського району пройшли за підтримки Деснянської райдержадміністрації, депутатів Київради Ганни Старостенко та Сергія Майзеля, районної громадської організації «Берегиня».
Cтворити чудовий настрій допомогли не тільки пісні та танці, але й розмаїтість заходів, які підготували бібліотеки. З задоволенням мешканці району приймали участь у вікторинах «Батьки і діти», «Моя мама…», родинному конкурсі «Сімейка», віршотворі «Моя родина», колективному портреті «Моя мама». Привернула увагу яскрава книжкова виставка «Калейдоскоп цікавих книг».
 
Малеча мала змогу взяти участь у різних майстер-класах, зокрема можна було власноруч зробити вітальну листівку мамі, паперову квітку «Ромашка», святкову туфельку, яку потім дарували своїм матусям.
На святі панувала зворушлива та творча атмосфера, як уклін берегині роду – матері.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter