ЦРБ ім. П.А. Загребельного

17.12.2018

«Розбудов громади - наші спільні зусилля»
Вечір тепла і доброти
 
Протягом багатьох років ЦРБ ім. П. Загребельного плідно співпрацює з благодійним фондом «РОКАДА» за соціокультурним проектом «Пізнай, прийми і руку простягни…», який у рамках співпраці виконує програму соціальної допомоги біженцям в місті Києві.
Цього року бібліотека перемогла у конкурсі проектів мирного співіснування громад що впроваджується за фінансування агентства ООН у справах біженців. Бібліотечний проект отримав грант на 140 тис. грн., який дозволив оновити матеріально-технічну базу бібліотеки та частково осучаснити її простір.
Святкове вручення гранту відбулося 17 грудня. На заході були присутні партнери з Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, державної міграційної служби України, благодійного фонду «Рокада».

Найуспішніші випускники курсу студії «Українське слово» отримали сертифікати про навчання.

В теплій затишній атмосфері учасники заходу згадали спільні заходи, довгі роки ефективної співпраці, біженці читали вірші українською мовою, написані саме про їх складний життєвий шлях.
 

13.12.2018

«Брухт»
Презентація роману
 
В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась презентація роману «Брухт» за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості» для різних категорій користувачів.
Знайти свою «філософію життя» намагається головний персонаж твору Совінський, перспективний молодий вчений. До якої межі можливий компроміс з совістю? Цю межу вчений не відчув, прагнучи до нових і нових висот, закриваючи очі на мораль. Дуже була вигідна справа, особливо, якщо «брухт» - ексклюзивний: спецметали, спецсталі, спецсплави.
Шалені гроші, розкішне та сите життя. Ні, щастя не було серед брухту та сміття, він сам став почувати себе «брухтом»...

В творі автор засуджує жагу до наживи, схильність до брехні, відсутність моральних цінностей та людяності.

Твір наповнений фаховою термінологією, афоризмами, історичними, соціологічними та іншими фактами.
 

12.12.2018

«Знаю! Дію! Захищаю!»
Інформаційна година
 
У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та Всеукраїнського тижня права у ЦРБ ім. П. А. Загребельного та бібліотеці №151 відбулися інформаційні години з метою підняття рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань, надання громадянам безоплатної правової допомоги в партнерстві з Київською державною нотаріальною конторою.

 

11.12.2018

«Психологія підліткового віку. Проблема булінгу»
Лекція-диспут
    Булінг у школі і чого одні діти цькують інших, і що з цим робити , яка «психологічна природа» цього негативного явища - ось які питання були розглянуті на лекції-диспут в ЦРБ ім. П. А. Загребельного у рамках Всеукраїнського тижня права.
     В заході взяли участь спеціаліст Центру сім `ї та жінок Деснянського району та учні школи ЗЗСО № 276.
 
 
 

    Разом із фахівцем-психологом школярі визначили поняття конфлікту та компромісу, дізнались про поняття «Vin-vin », що означає перемога. Велика увага на лекції-диспуті була приділена осмисленню використання шкали «емоційних тонів» у позитивному  вирішенні конфліктних ситуацій в шкільному колективі та з батьками.
    Жодна людина не має права принижувати чи завдавати болю іншим. Не соромтеся обговорювати загрозливі ситуації з людьми, яким ви довіряєте та спеціалістами. Це допоможе вибудувати правильну лінію поведінки, припинити психологічне насилля та запобігти конфліктних ситуацій.
 
 

10.12.2018

«Відстоювання прав кордонів»
Воркшоп 
     У Міжнародний день права людини в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась зустріч працівників публічних бібліотек з психологом Соціального центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району.
 
 
 
      Мова йшла про певні межі дозволеного і недозволеного у стосунках між людьми, про те як скерувати спілкування в колективі у правильному руслі.
     Кожна людина, будучи вільною, неповторною особистістю має право очікувати від інших поваги до власної людської гідності, своєї приватної власності, особистого фізичного простору.
     Психолог в своїй роботі використовувала різні «рольові ігри», надала декілька порад,  які допоможуть  у спілкуванні з читачами та повсякчасному житті.
     Пам’ятайте: дотримання особистих кордонів – це запорука гнучких, тривалих, життєздатних стосунків. Поважайте себе – вибудовуйте свій особистий простір!
 
 

05.12.2018

«Час обрав нас»
Патріотична година
 
З нагоди Міжнародного дня волонтера та Дня збройних сил України в Муніципальній Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся святковий захід, в якому взяли участь ДВО «Патріот» -Троєщина» та учні школи №250.

Свою доброту, милосердя, чуйність, щирість, співчуття діти відтворили у виступах. Дуже зворушливо, що діти-волонтери присвячують суспільству свій талант, час і енергію, не чекаючи винагороди.
Гостями заходу були члени Спілки ветеранів АТО Деснянського району з родинами, волонтерами …

Емоції, сльози радості, слова пам’яті та подяки, нагородження, вітання від депутатів Київміськради, які висловили вдячність усім, хто знайшов у собі силу, відвагу та доброту здійснювати добрі справи, не вимагаючи нічого натомість.
 

04.12.2018

«Париж очима Хемінгуея»
Літературне рандеву
 
«Якщо ти мав щастя замолоду жити в Парижі,
то, хоч де б ти бував згодом, він довіку
залишиться в твоєму серці, бо Париж –
це свято, що завжди з тобою».

Хемінгуей Е.
 
Ернест Міллер Хемінгуей  американський письменник та журналіст, лауреат Нобелівської премії з літератури. Письменник здобув широку популярність завдяки своїм романам та оповіданням. Багато з його творів вважаються класикою американської та світової літератури і сьогодні.
 
В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулося літературне рандеву «Париж очима Хемінгуея» для читачів різної вікової категорії.
Увазі учасників заходу була презентована тематична книжкова виставка, на якій представлені повісті, романи, літературна публіцистика письменника.

Велику зацікавленість користувачів викликала книга спогадів про перебування Хемінгуея в одному із найкрасивіших міст світу «Свято, що завжди з тобою…» та мультимедійна презентація, що ознайомила учасників заходу з життям молодого автора в Парижі у 20-х роках та літературними портретами відомих особистостей, які оточували письменника.

В заході взяла участь читачка бібліотеки та підготувала цікаву інформацію про сторінки біографії та особисте життя класика світової літератури.
 
Долучайтесь до творчості світових та українських письменників!
 

28.11.2018

«Книга та бібліотека – важливі складові
культурного простору України»

Інтерактивне заняття
             
    28 листопада в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулось культурологічне інтерактивне заняття «Книга та бібліотека - важливі складові культурного простору України» за проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!».
 
 

    Увазі користувачів була презентована тематична виставка, яка ознайомила з осередками книжності - бібліотеками в Україні. Бібліотекарем було представлено мультимедійну презентацію «Бібліотеки України», яка допомогла школярам збагнути, який був нелегкий шлях бібліотек, щодо збереження книг для майбутніх поколінь. Розповідь ознайомила учнів із першодрукарями, засновниками найперших бібліотек на теренах України, Національними бібліотеками України, цінними виданнями бібліотек.
 
 

    На заході прозвучали вірші, присвячені бібліотеці та «Її величності Книзі». Найбільш активні читачі взяли участь в інтелектуальній грі «Історія бібліотек від давнини до сьогодення» та відгадували загадки про книги та бібліотеки.
   Книга вчить розрізняти добро та зло, як запобігти помилок на життєвому шляху, насолоджуватися друкованим словом.

 
 

27.11.2018

«Україна пам’ятай, - світе знай!»
Вечір пам’яті
 
«Така трагедія як Голодомор - це абсолютно незбагненно
для нормальної людини. Важливо продемонструвати
істину такої трагедії ...»

Джеймс Мейс
 
В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся захід до Дня пам’яті жертв голодоморів за участю заслуженого працівника культури України, письменниці, члену Головного проводу асоціації дослідників голодоморів в Україні та Національної спілки письменників України, Лауреату Всеукраїнської літературної премії імені Олеся Гончара, премії імені Дмитра Нитченка – Наталії Язорівни Дзюбенко-Мейс.

Пані Наталія наголосила, що ми мусимо донести до світу, що штучні голодомори радянської епохи були нашим українським Голокостом. Це був свідомий геноцид українського народу, який наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну самосвідомість.
Користувачам бібліотеки була представлена виставка-реквієм «Збережемо святу пам’ять  про жертви голодоморів…!», на якій представлена література про причини та фактори руйнації української етнокультури, нищення релігійності українського селянства, документальні свідчення очевидців та художні твори класиків української літератури про часи голодомору.

Наталія Дзюбенко – Мейс ознайомила присутніх із своїми поетичними творами, написаними автором щиро, від душі, з нотками смутку та печалі. На добру згадку письменниця подарувала учасникам заходу свої книжки.

Глибоке осмислення нашої історії  періоду голодоморів, може слугувати джерелом творення національної свідомості українців, очищенням від стереотипів минулого й духовного відродження.
 

21.11.2018

«Слава Україні! Героям слава!»
Патріотична година
 
«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За Вас правда, за вас слава
І воля святая!»

Тарас  Шевченко
 
У День Гідності та Свободи відбулась патріотична година у рамках виставки «Блокпост Пам’яті», яка експонується в Галереї Мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного. Цей день об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. П’ять років тому почався Євромайдан, події якого згодом отримали назву Революція Гідності, яка змінила нашу державу.
Користувачі бібліотеки та відвідувачі Галереї Мистецтв пригадали пам’ятні події, опинилися в атмосфері Майдану. Присутнім була презентована тематична виставка «Герої не гинуть, герої живуть у серцях», яка відтворює події зими 2013-2014 років, імена героїв, світлини Революції.
На заході прозвучали вірші Ніни Трофімової та уривки з книги М. Слабошпицького «Велика війна 2014…».
 
Хвилиною мовчання вшанували героїв-патріотів Небесної Сотні та воїнів АТО, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і свободу України.
 
Ми повинні пам’ятати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter