ЦРБ ім. П.А. Загребельного

21.11.2023

   До 90-их роковин вшанування пам`яті жертв Голодомору у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася зустріч з Наталією Дзюбенко-Мейс.
 
 

    Письменниця розповіла юним відвідувачам про історію виникнення Дня пам`яті жертв Голодомору. Адже саме завдяки ініціативі її чоловіка, американського історика та політолога Джеймса Мейса, люди у кожному куточку світу  ввечері 27 листопада запалюють поминальні свічки біля вікон.
 
 

     В ході тривалого спілкування підлітки зачитували тематичні вірші Наталії Дзюбенко-Мейс, які особливо припали їм до душі.
Наприкінці заходу пані Наталя вкотре наголосила на важливості говорити про українську трагедію, аби в жодному випадку не допустити можливості її повторення. А ще – подарувала школярам свої книги.
 
 

19.11.2023

 
З нагоди Всесвітнього дня дитини у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася екскурсія-знайомство «Жменя сміху дітям на потіху».
Юні відвідувачі обговорили свої улюблені книжки та познайомилися з літературними новинками бібліотеки. Далі діти випробовували свою кмітливість у казкових змаганнях і тренували спритність під час літературних вікторин. Маленькі книголюби проявляли навички командної роботи під час розгадування тематичних головоломок та ребусів. Також школярикам пощастило зазирнути за «таємну завісу» і дізнатися про роботу бібліотеки зсередини.
Ми завжди раді вітати нових читачів у нашій бібліотечній родин! Тож приходьте за адресою вул. Р. Рейгана, 6 і пориньте у світ літературної насолоди!
 

17.11.2023

    Нині до ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали підопічні благодійного фонду «Save Ukraine» аби приєднатися до бібліоекспресу «Знайома/незнайома бібліотека».
 
 
 

    Потрапивши у бібліотеку, маленькі  відвідувачі  поринули у захопливу книжкову мандрівку Україною та Європою. На станції «Kyiv city: мегаполіс зсередини» діти випробовували свою кмітливість у тематичних змаганнях і тренували спритність під час різноманітних вікторин про столицю України.
 
 
 
 
 
   А на станції під назвою «Європа на твоїй долоні» вони пригадали країни Євросоюзу, їхні столиці і познайомилися з творами видатних європейських письменників. Далі  - вирушили у Галерею мистецтв, де з щирою цікавістю слухали лекцію про карикатуру від майстра своєї справи –  відомого художника-карикатуриста Олега Смаля.
 
 
 

   Наші юні відвідувачі познайомилися з сучасною бібліотекою та її можливостями, чудово себе проявили та впоралися з усіма завданнями !
 
 

13.11.2023

 
Нині до ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітала гостя з Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» – Тетяна Шептицька.

Зачаровані довершеною лекцією науковиці, старшокласники поринули у 20 – 30-ті  роки минулого століття, коли на небосхилі української літератури одна за одною з’являлися на нові зірки. Слухачі дізналися чимало нового про представників тогочасної інтелігенції: про їхній творчий доробок, дозвілля  та про організації, в які об`єднувалися однодумці.
Однак радянська влада доклала рук, аби вкотре винищити цвіт української нації і здійснила низку репресій наших митців. Пані Тетяна детально розповіла учням, як потужний Червоний Ренесанс радянська репресивна машина перетворила на Розстріляне відродження.
Цю та ще багато інших трагічних подій в історії творення українського мистецтва ми не забудемо ніколи. І ми будемо організовувати просвітницькі заходи, вивчати та популяризувати доробки українських талантів!
 

10.11.2023

     Нещодавно в стінах ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася інтерактивна година «Крим, який ми любимо».
 
 
 

    Під час перегляду повчального мультфільму та обговорення тематичного коміксу юні відвідувачі дізналися чимало фактів про Крим, його народ та культуру. Історія півострову викликала у дітей щиру цікавість, тому вони чудово впоралися з бліц-опитуванням. А опісля – ще й ознайомилися з добіркою книг, події яких відбуваються в Криму.
 
 
 

   Наприкінці усі учасники заходу доєдналася до тематичної арт-терапії. Завдяки дитячим старанням на аркушах паперу розцвіли гілочки пухнастої бавовни – рослини, яку традиційно у давнину вирощували кримські татари.

 
 

09.11.2023

 
Затишна атмосфера панувала  сьогодні у ЦРБ імені П. Загребельного, адже до нас завітала сучасна київська поетеса – Надія Семена.
На творчій зустрічі письменниця представила свою нову збірку  «Коляда, колядочка», яка присвячена тематиці українських обрядів до Різдвяних свят. Зимові віршики та авторські колядки припали до душі нашим маленьким читачам, які насолоджувалися голосними читаннями. А тепле спілкування з пані Надією подарувало їм яскраві емоції  та незабутні враження.
Тож приходьте до нас в бібліотеку – ми завжди маємо, як вас розважити!
 

07.11.2023

     Зима близько! І хоч температура зараз падає не так швидко, як бойовий дух росіян, українці ретельно готуються до холодного сезону. ЦРБ ім. П. А. Загребельного також не стоїть осторонь: разом з БО «Шлях до майбутнього» ми організували майстер-клас з виготовлення окопних свічок.
 
 
 

   Небайдужі мешканці Деснянського району доєдналися до актуального майстер-класу і спільними зусиллями виготовили понад сотню екземплярів. Завдяки нашим партнерам ці окопні свічки найближчим часом будуть відправлені у гарячі точки для наших відважних воїнів.
 
 
 
 
Щиро дякуємо усім, хто долучився!

 
 

07.11.2023

    Нині ЦРБ ім. П. А. Загребельного розцвіла яскравими фарбами, адже у бібліотеці відбулася арт-зустріч «Я люблю Україну» за підтримки команди волонтерів БО «Асет».
 
 

   Проявивши креатив та застосувавши творчі здібності, молодь створила серію шоперів з різноманітними патріотичними написами і малюнками.  А по завершенню майстер-класу юні відвідувачі поласували смаколиками з чаєм.
 
 
 

     Проводьте своє дозвілля разом з ЦРБ ім. П. А. Загребельного – ми маємо для вас ще багато цікавого!

 
 

02.11.2023

 
В ЦРБ  ім. П. Загребельного пройшов тренінг «Порятунок життя в умовах надзвичайних ситуацій», за підтримки БО «Шлях до майбутнього». Військовий лікар ознайомив молодь із навичками  надання невідкладної медичної допомоги та  із базовими реанімаційними заходами до приїзду швидкої допомоги.
Дякуємо харизматичному Олександру Корнійчуку  (позивний «Вiker»), що поділився своїми знаннями, які можуть допомогти врятувати життя та запобігти подальшим ушкодженням при надзвичайних ситуаціях та нещасних випадках.
 

01.11.2023

 
Екологія – на часі! Саме тому у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся просвітницький екобумеранг для дітей «Екологія природи - екологія душі».
Юні відвідувачі познайомилися з календарем екологічних дат і зробили свій перший крок до відповідального споживацтва. Під час перегляду навчальних відео та участі в інтерактивних іграх дітвора довідалася про важливість природних ресурсів для людини, їх використання у державних масштабах і побуті. Також діти долучилися до екологічного майстер-класу й дізналися основи сортування відходів.
Наприкінці заходу дітлахи гуртом переглянули книгу «Краса і велич України», яка містить світлини та опис унікальних природних ландшафтів нашої Батьківщини. Книга допомогла нашими відвідувачам усвідомити, що збереження цих прекрасних місць залежить саме від них. Адже всім відомо: екологія починається з себе!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter