ЦРБ ім. П.А. Загребельного

01.03.2024

    Напередодні Дня письменника до ЦРБ імені П. А. Загребельного завітала одна із найуспішніших українських письменниць сучасності, багаторазова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова» – Ірен Роздобудько.
 
 
 

      На творчій зустрічі письменниця представила свої найвідоміші дитячі книжки – «Пригоди на острові Клаварен» та її приголомшливе продовження – «Знак потраплянців». Пані Ірен поділилася унікальними фактами створення книг, цікавим історіями з життя та письменницькими лайфхаками.
 
 
 
      За активну участь в обговоренні школярі отримували від пані Ірен по скляній кульці – чарівному талісману, який сприяє здійсненню бажань. А наприкінці зустрічі вони разом заворожили їх на майбутню перемогу України.
 
 

    Школярі покинули бібліотеку з посмішками на обличчях, адже знайомство з Ірен Роздобудько подарувало їм натхнення та неймовірну тягу до читання.
 
 

29.02.2024

    Нещодавно у ЦРБ ім. П. А. Загребельного зібралися поціновувачі прекрасного, аби познайомитися з унікальним феноменом у світовому мистецтві, письменником та художником єврейського походження –  Бруно Шульцем.

 

    Під час арт-години «Бруно Шульц: незвичайний та пізнаваний» слухачі довідалися про життєвий шлях та творчі здобутки  митця, познайомилися з добіркою відповідної тематичної літератури.
 
 
 
    Найбільше авдиторію зацікавила віртуальна галерея картин художника. Адже він володіє рідкісною технікою – кліше-верр –  видряпуванням на засвіченому фотопапері.
 
 

28.02.2024

      В останні дні лютого спекотний вітер Сахари приніс у ЦРБ ім. П. А. Загребельного чарівну книгу – «Тисячу і одну ніч». І до бібліотеки поспішила дітвора, аби взяти участь у казковому марафоні «Алі-Баба і сорок книжок».
 
 

    Спершу юні відвідувачі поринули у дивовижні пригоди з Шахерезадою. Слухаючи всесвітньовідомі казки, вони побачили яскраві картини міського життя середньовічного арабського Сходу. Захоплюючі описи чарівних країн та їхні екзотичні мешканці змусили дітей відчути себе частиною цих історій. А разом з оповідачкою дітвора з’ясувала, де у казці фантастичне сплітається з реальним.
 
 

     За традицією Шахерезада не закінчила свою казку. А натомість запропонувала дітям, напередодні Дня «Розкажи казку», прочитати «Алі-Бабу і сорок розбійників» та багато інших чарівних історій самостійно. Адже ніщо не дарує таку насолоду, як книжка!
 
 

27.02.2024

    Добігають кінця останні зимові дні, тож час поспішати з  казковими мандрами у холодні снігові краї. Відтак бібліопригоди за творами всесвітньовідомого данського письменника Ганса Крістіана Андерсена зібрали у бібліотеці чимало школярів.
 
 
 

      Юні відвідувачі поринули в захопливу подорож чудесними світами. Вони зупинилися у крижаних володіннях Снігової королеви та вирішили завадити лиходійці встановити у світі вічну зиму. Гуртом школярі брали участь у вікторинах та естафетах, а також збирали уламки чарівного дзеркала, аби воно більше нікому не заподіяло шкоди.
 
 
 

    Ура, весну врятовано! Спільними зусиллями діти подолали Снігову королеву і відсвяткували це переможним танком!
 
 

25.02.2024

 
За традицією, на вихідних, у Галереї мистецтв зібрався творчий гурток ART_MILA, аби дізнатися більше про культурну спадщину України, та як гармонійно в мистецтві переплітаються традиції українського та кримськотатарського народів.
Цього разу гуртківці познайомилися з традиційним кримськотатарським орнаментом під таємничою назвою «орьнек». Нещодавно,з ініціативи громадської організації «Алєм», його було включено до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Під час майстер-класу діти довідалися проособливості орнаменту, його основні кольори та елементи. Несподіваним відкриттям для дітей стала схожість «орьнека» з українською «петриківкою».
Натхнені пізнавальною оповіддю, гуртківці взялися відтворювати кримськотатарський орнамент. Під звуки народних пісень кримських татар на деревʼяних тарілочках з’являлися химерні візерунки та розквітали чарівні квіти.
 

23.02.2024

    Зимові розваги у ЦРБ ім. П. А. Загребельного тривають! Нещодавно діти завітали до бібліотеки, аби приєднатися до читання з прогнозуванням «Магія казки Е. Т. Гофмана».
 
 
 

     Блукаючи поміж книжкових стелажів, юні відвідувачі зустріли сумного Лускунчика. Тому вони вирішили допомогти казковому герою перемогти семиголового Мишачого короля. Об’єднавши зусилля, школярі складали пазли, розгадували загадки та брали участь в казковій мішанині.
 
 

      За допомогою дружби та книги лиходія було подолано! Так діти зрозуміли, що навіть маленький добрий вчинок може допомогти перемогти зло.

 
 

21.02.2024

 
До ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітав психолог та письменник Олександр Бабінський.
На книжковому знайомстві гість представив свою новинку – «Коли мова має значення». Пан Олександр розповів старшокласникам про те, як мова нашого довкілля впливає на нас та як рекламні слогани маніпулюють покупцями. Особливо юних відвідувачів зацікавила тема мовних наративів. Тому гість розповів їм про вплив російської мови на соціум.
 Плідно поспілкувавшись з Олександром Бабінським, підлітки усвідомили, якою надзвичайною силою наділене кожне слово!
 

19.02.2024

 
Нещодавно до ЦРБ ім. П. А. Загребельного вперше завітала тілесно-орієнтована психотерапевтка, психологиня та письменниця Ельмаз Кліменок.

У затишній атмосфері пані Ельмаз представила свою книгу «Ресурсозбереження для дорослих». Книжка експертки спрямована на віднайдення розуміння читачами своїх емоційних станів, почуттів тощо. А досягти гармонії з собою допоможе ряд фізичних вправ та рухів, яким психологиня присвятила значну частину своєї роботи. Разом з авдиторією пані Ельмаз відтворила кілька комплексних вправ, які допомагають позбутися стресу.
А завершилось книжкове знайомство дружнім чаюванням. За чашечкою чаю слухачі із задоволенням спілкувалися з гостею на тему свого ресурсозбереження.

Щиро дякуємо Ельмаз Кліменок за теплу та інформативну зустріч і за подарований примірник «Ресурсозбереження для дорослих».
Чекаємо на наступну зустріч!
 

18.02.2024

 
Напередодні Дня доброти вихованці Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Деснянського району завітали у ЦРБ ім. П. А. Загребельного, аби дізнатися більше про найважливішу якість людини.
Разом з бібліотекарями діти добирали асоціації до слова «доброта» та  вчилися розпізнавати характер казкових героїв за їхніми вчинками. Особливо юним відвідувачам припала до душі вправа «Поділися добротою». Учасники бажали своїм партнерам щастя, здоров’я, миру тощо.
Також діти долучилися до зимового майстер-класу, аплікаціями з якого вони обмінялися одне з одним. Малеча зрозуміла: доброта – окраса людської душі!
 

16.02.2024

   День єднання у ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали школярі, аби сповна відчути єдність українського народу.

 
 
 

   Юні відвідувачі разом пригадали історію свята, причиною створення якого стали попередження про можливе вторгнення росії. Але у відповідь українці об’єдналися, аби показати ворогу свою згуртованість та силу. Тому в бібліотеці діти складали українські народні приказки про єдність та навчалися знаходити приклади цього явища в житті. А також дізналися чимало нового про Україну, взявши участь в краєзнавчих вікторинах.
 
 
 
 

   Наприкінці заходу школярі гуртом взялися писати листи українським військовим. Адже ніщо так не допомагає нашим захисникам відчути себе важливою частиною українського суспільства, як слова вдячності та підтримки.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter