ЦРБ ім. П.А. Загребельного

03.02.2020

«Нові книги: зроби свій вибір»
Читацький моніторинг

На початку року бібліотека отримала нові  сучасні та пізнавальні книги, що були представленні увазі користувачів.
Видання різноманітні за темами та жанрами, для дітей та дорослих, тож кожен читач зможе  задовольнити свої смаки та уподобання, підібрати для себе цікаве і корисне.
Запрошуємо всіх познайомитися з новою літературою.

Приємного читання!
 

31.01.2020

«Зачаровані кіномистецтвом…»
Засідання кіноклубу
 
    З усіх видів мистецтва кіно займає унікальне місце в сучасному світі, відповідно й в житті кожної освіченої людини. Як зайняти свій вільний час? Свій дозвіллєвий час можна з користю провести в бібліотеці, взяти цікаву літературу для домашнього читання та переглянути історичну або біографічну кінострічку.

    Чергове засідання членів кіноклубу «Пізнаймо світ через книгу та кінематограф» відбулось в атмосфері приємного спілкування. Читачі розповіли про свої кінематографічні вподобання та внесли пропозиції, щодо програми кіноклубу на 2020 рік. З цікавістю відвідувачі бібліотеки переглянули біографічний фільм про нідерландського художника Яна Вермеєра.
   
 
 

29.01.2020

«Крути: честь і трагедія України»
Кіномистецький вечір

У День пам'яті Героїв Крут в Галереї мистецтв відбувся показ українського історичного фільму-екшну режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918». Стрічка присвячена подіям, що мали місце взимку 1918 року, на залізничній станцій Крути, неподалік Києва,  на Чернігівщині.

Перед кінопоказом присутні прослухали короткий екскурс в історію подій від Андрія Іллєнка.
Стрічка справила на глядачів позитивне враження, змусила співпереживати і несамовито хвилюватися за долю героїв.
 
Подвиг українських юнаків навічно залишиться в історії символом національної честі та нескореного духу нашої нації.

Дякуємо за просвітницьку діяльність та за організацію кінопоказу депутату Київради Петру Кузику!
 

22.01.2020

 «Моя Україна - соборна країна»
 Лекція-діалог
 
            День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. Вшанувати  особливу дату зібралися в Галереї мистецтв юні читачі, учні 9 класу ЗЗСО №292.
    В заході взяла участь Кудлай Олександра Борисівна - кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України. Науковець розповіла юним читачам про історичні передумови, зміст та наслідки Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. В діалоговій формі відбулось жваве обговорення з школярами важливих історичних подій. Бібліотекар ознайомила користувачів з літературою тематичної книжкової виставки та цікавими фактами про багаторічне вшанування історичних подій часів Української революції акцією «живий ланцюг», яка є символом єдності східних і західних земель.
 
 

    З любов’ю до України прозвучали поезії, присвячені єдності нашої країни. Щиро, з захопленням  читали учасники заходу вірші поетів - класиків української літератури та сучасних українських авторів.
 
 

    На завершення заходу школярі взяли участь у флешмобі «Відчуймо себе ми єдиним народом!» та створили символічний «живий ланцюг» в підтримку ідеї соборності незалежної України.
   


   


 
 

21.01.2020

«Україно, ти  моя молитва…»
Літературно-поетичний вернісаж

Василь Симоненко став для нас легендою. Нескорений, як Прометей, з гарячою пристрасною натурою, великий патріот своєї країни, щирий і добродійний, він увійшов у літературу, як поборник правди і добра.

З нагоди 85-річчя від дня народження класика української літератури в Галереї мистецтв зібрались шанувальники творчості Василя Симоненка - учні 9 класу ЗЗСО №249.

Діти ознайомились з літературою, яка була представлена на тематичній книжковій виставці. Емоційно, з натхненням читали поезії «Юність в інших завше загадкова», «Не докорю ніколи і нікому», «Матері» та ін.
З розповіді бібліотекаря школярі дізнались багато цікавого й пізнавального про життя та творчість провідного автора з когорти шістдесятників.

Школярі мали можливість почути унікальний аудіозапис читання Василем Симоненком віршу «Ти знаєш, що ти людина» та переглянути документальну кінострічку «Я на світі такий один».
 

16.01.2020

«Уроки мудрості та доброти в казках братів Грімм»
Казкова феєрія
                   
                    «Людина отримує від своєї Батьківщини ангела-хранителя,
                    який супроводжує її в життя, це - невичерпний
                    скарб казок, саг і історій».
                                                                                                       Брати Грімм

       Інтерактивний літературний захід, присвячений творчості німецьких казкарів Якоба та Вільгельма Грімм став справжньою подією для дітей молодшої школи ЗЗСО №282.
 
 

    Діти взяли активну участь в читаннях казок, літературних конкурсах за творами німецьких письменників. Особливим дійством для дітей стало розгадування тематичного кросворду «Знавці казок». А тематична мультимедійна презентація, підготовлена бібліотекарями, ознайомила маленьких читачів з цікавими фактами життєвого та творчого шляху письменників-казкарів (адже саме у цьому році одному з братів, Якобу Грімму, виповнюється 235 років від дня народження!)
 
 

   Від самого народження й до кінця життя супроводжують нас казки. Це безцінна скарбниця, з якої ми черпаємо духовні «діаманти та самоцвіти». Ці «нетлінні коштовності» навчають любити добро й ненавидіти зло, веселять, засмучують та виховують своїх читачів.
 
 

10.01.2020

«Колядуємо, щедруємо!»
Святкова концертна програма

    Щедра українська земля народними святами! Велике наше багатство - самобутні етнічні традиції та обряди, колядки та щедрівки, новорічні пісні та народні танці.
     В Галереї мистецтв, на святковий вечір, зібралися шанувальники українських народних зимових традицій.
 
 
 

    Свої творчі таланти продемонстрували: вокально-хоровий ансамбль «Музичні промінчики», зразковий хореографічний ансамбль «Лотос», хор «Росава» організації ветеранів Деснянського району.
 
 

    А ще - свою обізнаність та ерудицію продемонстрували присутні в залі під час народознавчої вікторини «Новорічна мозаїка». Щирими гучними оплесками подякували відвідувачі Галереї мистецтв всім учасникам концертної програми.
    Святковий захід відбувся за підтримки депутата Київської міської ради Петра Кузика та  освітньо-культурного центру «Дивосвіт».
    Нехай Новий рік принесе всім здоров’я, терпіння, мир, незабутні враження та емоції, а ще - багато великих перемог!



 
 

27.12.2019

«Веселих зимових свят!»
Літературно-творча майстерня

    Улюблене зимове свято дітей та дорослих вже на порозі… І що може краще прикрасити очікування Нового року, ніж створення різноманітних дрібниць для свята - іграшок, листівок-аплікацій на новорічну тематику ! Так хочеться наблизити диво, стати його частиною… 
 
 
 
  
    В ЦРБ напередодні новорічних свят  відбувся творчий майстер клас для дітей різного віку з виготовлення листівки-аплікації, який надає можливість кожному учаснику навчитись  чомусь - незвичайному, прекрасному  і несподіваному.
 
 

    Чи можна обійтися без книжки в передноворічні свята? Літературні читання «В очікуванні срібної зими…» наповнили залу добрими емоціями та мріями про майбутні радісні події в наступному 2020 році.
Вітаємо любих читачів з Новим роком!
 
   
 
 

24.12.2019

«Свято починається, мрії збуваються!»
Новорічне конфетті
 
    Чарівне дійство підготували  бібліотекарі для дітей Деснянського району напередодні новорічних свят.
    Символ року – мишеня –  виготовляли всі разом, і діти, і батьки. Та й було воно незвичайним: солодким та дуже яскравим. А ще – всі гуртом працювали над дивовижною 3D листівкою з  новорічною ялинкою.
 
 

    Яскраві книжки, зимова пізнавальна вікторина,  колядки та щедрівки принесли  присутнім  гарний настрій, відчуття близьких радісних подій та дивних чудес.
 
 
 

   Дякуємо нашим партнерам з ГО «ОО Нова Столиця» та ГО «Жінки в дії» за  співпрацю та чудові моменти спільної творчої роботи!
 
Щасливого Нового Року та різдвяних свят!

 
 

23.12.2019

«Зима іде, свята веде…»
Народознавчий non-stop

Зима багата на веселі та яскраві свята… День Святого Миколая, Новий рік, Різдво, Щедрий вечір, та ще багато інших зимових свят несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення  та злагоду.

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного, на екскурсію та народознавчу годину, завітали учні молодшого віку ЗЗСО № 119. Діти взяли участь в інтерактивних народознавчих іграх, вікторинах та з радістю показали знання, які вони отримали в школі та від своїх батьків.
Приємною несподіванкою для маленьких читачів став майстер клас «Ялинкова прикраса». А ще -  дітей дуже вразили творчі роботи їх однолітків, дітей із інвалідністю, які експонуються в Галереї мистецтв.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter