ЦРБ ім. П.А. Загребельного

09.10.2019

«Подорож у світ професії юриста»
Профорієнтаційна година

До дня юриста у рамках проєкту «Я маю право!» відбувся нетворкінг зі старшокласниками з Економіко-правового ліцею.

Старанно готували учнів та знайомили з професіями, головний спеціаліст Головного територіального управління юстиції у місті Києві, заступник директора та головний спеціаліст з Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги.
У формі діалогу молодь переймала досвід та практикувалася разом із справжніми фахівцями. Школярів ознайомили з напрямками роботи юристів, особливостями професійної діяльності адвоката, основними положеннями законодавства про безоплатну правову допомогу, з організаційною структурою системи надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, історією становлення безоплатної правової допомоги в Україні та можливостями працевлаштування юристів, які надає їм система БВПД.

Після завершення заходу були роздані інформаційні матеріали.
 

05.10.2019

Битва поколінь
Шаховий турнір

В Центральній бібліотеці ім. П.А.Загребельного відбувся традиційний шаховий турнір «Битва поколінь» у клубі любителів гри у шахи «Білий ферзь». В змаганнях взяли участь люди різного віку, від початківців до професіональних гравців.

Бібліотека запрошує всіх охочих доєднатися до діяльності клубу «Білий ферзь».

 

 

05.10.2019

«Фестиваль вуличного мистецтва»

 
         Мобільна бібліотека ЦБС Деснянського району взяла участь у першому Фестивалі вуличного мистецтва «Street Art and Music Festival», який пройшов у парковій зоні  «Я люблю Мій парк» Деснянського району!
 
 
 
 
        Для гостей свята бібліотекарі організували: зону голосних читань з книжками та періодичними виданнями, активний відпочинок з майстер класами, вікторинами, різними дослідами з Театру Науки, фотозону …
 
 
 
 
        Вулична музика збирає і об'єднує людей, дає можливість розкрити і розвинути свій талант і просто гарно провести час у приємному товаристві.
 
 
 
 
 


 

30.09.2019

«Пізнаймо власну історію!»
Краєзнавчий круїз
 
«Хто не знає свого минулого, той
не вартий свого майбутнього…»

Рильський М.

У Всеукраїнський день бібліотек працівники бібліотек ЦБС Деснянського району здійснили на честь свята краєзнавчу подорож по Київщині.

Багато цікавого з історії України ми дізнались у старому городищі Боярки з чудовою Михайлівською церквою, відвідали  в с. Малютянка дачу-музей відомого українського художника Миколи Корнійовича Пимоненка, якого надихала природа саме цієї місцевості до створення яскравих художніх шедеврів.
 
Особливо були вражені дивовижними історіями про видатних особистостей у Ворзельському музеї історії та культури «Уваровський дім», створеному в дачному будинку відомої киянки Наталії Федорівни Уварової з роду Терещенків.
Й справді історія рідного краю - це ліхтар з минулого, який світить нам у майбутнє.

Щиро вітаємо всіх колег з Всеукраїнським днем бібліотек!
 

27.09.2019

«Чим вражає та дивує Корея?»
Пізнавальна година
 
      В ЦРБ ім. П. А.Загребельного відбулась пізнавальна година, присвячена корейській культурі. Захід було підготовлено та проведено студентами КНУ ім. Т. Г Шевченка для учнів початкових класів ЗЗСО №248.
 
 
 

       Школярі дізнались про технічні досягнення Кореї, відомі у всьому світі. Ведучі презентували учасникам заходу корейські мультфільми з субтитрами українською та обговорили з дітками, чи є схожі сюжети та герої в українських та корейських казках.
           Учні з зацікавленістю ознайомились з національною символікою корейського прапора та дізнались, яка квітка є національною в Кореї.
 
 
 

З захопленням та натхненням маленькі читачі взяли участь в тематичному майстер класі «Віяла оригамі».
     Всі бажаючі також мали можливість дізнатись та побачити, як пишуться корейською ієрогліфікою їх імена. Наприкінці пізнавального заходу знавцями - ведучими була продемонстрована ще й корейська писемність.

 
 

25.09.2019

«Я народився і жив для добра і любові…»
Літературно-мистецька година

«Життя таке коротке. Поспіщайте творити добро»
Олександр Довженко

Для всіх навколо Олександр Довженко був центром Всесвіту, він був Сонцем, навкруги якого обертались інші планети…

В ЦРБ відбулась літературно-мистецька година, присвячена 125-річчю від дня народження Олександра Довженка, видатного українського кіносценариста, письменника, філософа для учнів 9 класу ЗЗСО № 249.

Школярам була презентована література тематичної виставки «Олександр Довженко. Зачарований Десною» та представлена мультимедійна презентація матеріалів, присвячених цікавим сторінкам життєвого та творчого шляху митця. Школярі поринули у світ національного кіномистецтва 30-40-х років минулого століття та подивились уривки з найкращих художніх кінострічок Олександра Довженка.
Цікавою сторінкою заходу стала інтелектуальна гра «Олександр Довженко: життя великих», взявши участь в якій учні виявили знання сторінок біографії кіномитця, а також показали знання з української історії та культури.

Масштаби Довженківського мислення та творчості - безмежні. Але був центр, навколо якого оберталися всі створені автором образи і картини. Це боротьба людини за гармонійне, прекрасне, розумне, боротьба людини за щастя людства.
 

25.09.2019

«МОБІЛЬНА БІБЛІОТЕКА»

У 2018 році ЦБС Деснянського району взяла активну участь у громадському бюджеті – міста Києва 2018 з проєктом «Мобільна бібліотека».

Мета проєкту - популяризація книги та читання, послуг та сервісів сучасних публічних бібліотек, можливість організації альтернативних форм проведення дозвілля для дітей і дорослих та обслуговування маломобільних груп населення віддалених мікрорайонів Троєщини.

25 вересня до Всеукраїнського дня бібліотек відбулося відкриття громадського проєкту «Мобільна бібліотека» у парку «Деснянський». На святі книги та читання кожен міг знайти собі заняття до душі на свіжому повітрі, у цікавій та веселій компанії бібліотекарів.
Для гостей свята були організовані зони читання з книжками та періодичними виданнями, активного відпочинку з майстер класами, вікторинами, інтерактивним спілкуванням, настільними іграми, конкурсом малюнків на асфальті та зона IT з мережею Інтернет, WI-FI-зоною.

Також бібліотекарі приготували оригінальний книжковий торт – інсталяцію «Смачного читання». Нетрадиційна зустріч із книгою привернула до себе увагу як дітей так і дорослих. Цей книжковий торт – заклик до цікавого, захопливого читання.

Усі хто завітав сьогодні до парку «Деснянський» провели час цікаво та з користю.
Наступний виїзд мобільної бібліотеки планується 5 жовтня, на фестивалі вуличного мистецтва «Street Art and Music Festival», який пройде в «Мій парк» Деснянського району (парк на перетині проспектів Шухевича та Маяковського).
#бібліотека&громада
ТВОРИМО МАЙБУТНЄ РАЗОМ!

 

20.09.2019

 «Поет екрану Олександр Довженко»
  Літературно-мистецький ранок
 
«Я син свого часу
 і весь належу сучасникам своїм…»
  Олександр Довженко 

  
           В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-мистецький ранок, присвячений
125-річчю видатного українського кіносценариста, письменника, філософа Олександра Довженка для студентів університету третього віку, які навчаються при територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району та читачів бібліотеки.
     Учасники заходу дізнались про козацьке коріння родини Довженків, про те  що творчу кар’єру Олександр Довженко розпочав як художник-карикатурист, як почав працювати в кіно, про становлення молодого українця та бажання зробити нове у галузі кіноіндустрії.
 
 

     Читачам бібліотеки була представлена персональна виставка, було продемонстровано уривки з художніх кінофільмів: «Звенигора», «Земля», «Арсенал», які стали «перлинами» українського та європейського кінематографа.
      Довженко - великий митець, який не мислив себе без людей, своєї діяльності на благо людей. Належить тепер Олександр Довженко вічності, як невід’ємна частка могутньої світової культури, як світоносний геній українського народу.


 
 

18.09.2019

«Мир в твоїх долонях…»
Патріотичний ранок
 
     Напередодні Міжнародного дня миру пройшов патріотичний ранок для учнів ЗЗСО № 282 в ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
   Діти прослухали інформацію про день миру та його символи . Урочисто та схвильовано читали вірші про мир та рідну Україну. З великим задоволенням грали в руханки, закликаючи людей планети до миру та єднання.
    На завершення заходу створили «живу скульптуру» голуба миру.
 

14.09.2019

«Деснянські билини»
Краєзнавча мандрівка
 
     Вже традиційним стало проведення на території етнографічного центру «Городець Княжий» історико - етнографічного фестивалю «Легенди та історії Городця Княжого».
  Чергове свято надало можливість дорослим і дітям поєднати культурне дозвілля з відпочинком на природі, поринути в історію, отримати заряд позитивних емоцій.
   Один із цікавих майданчиків Городця створили бібліотекарі району. Конкурси і вікторини з історії та культури, незвичайні майстер-класи (починаючи з китайської каліграфії до плетіння кіс), веселі стрибки у мішках, частування традиційними слов’янськими стравами… Також деснянці дізналися про символічне значення квітів, кольорів стрічок, що входять до складу традиційного українського вінка.
  А поринути у стародавні часи всім бажаючим допомагала золота рибка та яскрава «квітка легенд», яку майстрували з різнокольорових стрічок.
  Гості Князівства приваблювали не тільки розваги та «смаколики», але й гарні запальні солохи в яскравому вбранні.
   Цікаве спілкування, творчі завдання, позитивний настрій – все це завжди чекає на вас, коли поруч є бібліотекарі!
 Бажаєте переконатися – завітайте до бібліотеки!

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter