ЦРБ ім. П.А. Загребельного

12.05.2019

«В світі усе починається з мами»
Бібліотечний уїк – енд

З нагоди Дня матері та Міжнародного Дня сім`ї, публічні бібліотеки Деснянського району взяли участь у яскравому літературно-мистецькому районному святі у парку «Деснянський» і «Мій парк».

Святкові заходи Деснянського району пройшли за підтримки Деснянської райдержадміністрації, депутатів Київради Ганни Старостенко та Сергія Майзеля, районної громадської організації «Берегиня».
Cтворити чудовий настрій допомогли не тільки пісні та танці, але й розмаїтість заходів, які підготували бібліотеки. З задоволенням мешканці району приймали участь у вікторинах «Батьки і діти», «Моя мама…», родинному конкурсі «Сімейка», віршотворі «Моя родина», колективному портреті «Моя мама». Привернула увагу яскрава книжкова виставка «Калейдоскоп цікавих книг».
 
Малеча мала змогу взяти участь у різних майстер-класах, зокрема можна було власноруч зробити вітальну листівку мамі, паперову квітку «Ромашка», святкову туфельку, яку потім дарували своїм матусям.
На святі панувала зворушлива та творча атмосфера, як уклін берегині роду – матері.
 

10.05.2019

«Мамо, рідна і кохана…»
Святковий концерт
 
      До Дня матері у Галереї мистецтв відбувся святковий концерт, за участю клубу любителів співу «Троєщина співуча».
 
 
 

       Послухати українські народні пісні про матір зібралася повна зала шанувальників.
     Учасники хору не тільки гарно співають, а ще й продемонстрували свої здібності як рукодільниці, до уваги глядачів була представлена виставка українських рушників.
 
 

06.05.2019

«Перемога в серцях поколінь…»
Історично-пізнавальний екскурс

«Довічна слава їм, довічна пам'ять!
Їх не забуде рідна сторона –
Сини й онуки у віках прославлять
Воїнів прекрасні імена, Горді, героїчні імена!..»

О. Орач. «Пам'ять»

Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулись героїко-патріотичні читання за книгою П. Загребельного «Європа-45» за проектом «Павло Загребельний: завжди несподіваний, завжди цікавий» для учнів старших класів ЗЗСО № 119.

Військово-патріотичний роман «Європа-45» допоміг присутнім ознайомитись з подіями, що відбувалися в період 1944-1945 рр. в Європі.
 
Присутні переглянули трейлер про відважний інтернаціональний загін, а також було показано уривки з художнього фільму за сценарієм Загребельного «Ракети не повинні злетіти».
Учні зачитували уривки з роману про участь героїв у диверсійній діяльності на території Німеччини, Франції, Голландії, Італії в ім’я миру в Європі.

Бібліотекар представила мультимедійну презентацію до творів Павла Загребельного, які присвячені подіям в Україні у період Другої світової війни.
 

24.04.2019

«Бринить, співає українська мова…»
Літературно-мовознавчий вернісаж

Українська мова - одна з найбагатших, наймилозвучніших серед європейських мов, пройшла нелегкий шлях поки стала державною в незалежній Україні. Для учнів 5 класу ЗЗСО № 270 відбувся літературно-мовознавчий захід за проектом «За українську мову!».

Школярі дізнались про письменників-основоположників та «каменярів» української мови», про те якими виданнями наповнена бібліотека, що можуть допомогти користувачам будь-якого віку вдосконалювати українську мову. Учасники заходу емоційно декламували вірші, присвячені рідній мові, написані класиками української літератури.
Діти також радо взяли активну участь в інтерактивних  іграх для розвитку мовлення: «Мовне лото», «Збережімо  слова!», «Українська народна мудрість сьогодні» та ін.
Наостанок заходу для всіх бажаючих відбувся майстер-клас «Зроби подарунок своїм близьким!»
 

23.04.2019

«Всі ми діти Землі»
Міжнародний фестиваль
 
       ЦРБ ім. П. А. Загребельного спільно з Благодійним фондом «Рокада» провели захід  присвячений Міжнародному Дню Землі у рамках проекту: «Пізнай, прийми та руку простягни…».
      У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.
 
 

     Учасниками заходу були партнери з Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, представники Головного територіального управління юстиції в місті Києві, учні закладів загальної середньої освіти Деснянського району, біженці.
 
 

    У програмі свята відбулась презентація соціального ролика, творчі виступи  гвінейців, демонстрація національних костюмів, захоплюючим був пакистанський танок студентки Міжнародного університету розвитку людини «Україна», майстер - класи та ще багато цікавого.
 
 

     Ми намагалися об`єднати українців та іноземців, простягнути їм руку допомоги, щоб  вони відчули єдність та рівність всіх людей, які живуть на цій планеті.
 
 

22.04.2019

«Гірчить Чорнобиль крізь роки, гірчить…»
   Екологічна панорама
 
        До 33-річниці Чорнобильської катастрофи в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся захід за участю школярів ЗЗСО №259 та №264.
 
      
 
    Бібліотекар ознайомила читачів з літературою тематичної виставки та розповіла про наслідки Чорнобильської катастрофи. Також відвідувачам бібліотеки був запропонований перегляд документальної кінострічки «Дзвони Чорнобиля».
 
 

     Наприкінці розмови про екологію діти емоційно продекламували вірші українських поетів про Чорнобильську трагедію.

 
 

22.04.2019

Історія книги та друкарства в Європі та Україні
Інтерактивна пізнавальна година
 
«Книги-це ріки, що напоюють моря»
                                                                                                  Ярослав Мудрий
 
      До Всесвітнього дня книги і авторського права в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась інтерактивна пізнавальна година для учнів ЗЗСО № 263.
       Увазі користувачів була представлена тематична виставка, яка ознайомила з першими європейськими та українськими друкарнями.
 
 
 

        Бібліотекарем було представлено мультимедійну презентацію «Звідки прийшла книга», яка допомогла присутнім збагнути, який був нелегкий шлях, який пройшла «Книга» крізь віки.
Відвідувачі бібліотеки мали можливість подивитись уривки з мультиплікаційного фільму «Як створюється книга» та пізнавальну кінострічку «Книгодрукування за часів І. Федорова та Й. Гутенберга».
      Найбільш активні відвідувачі взяли участь у літературному марафоні «Історія книги та писемності».



 

 

20.04.2019

 «Битва поколінь»
Шаховий турнір
 
       В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулися традиційні змагання «Битва поколінь» шахових клубів Деснянського, Дніпровського, Дарницького районів міста Києва і Березанського району Київської обл., у яких взяли участь 26 шахістів!
 
 
 
      Головний суддя змагань к.м.с. Рибченко О. І. ознайомив присутніх з правилами турніру і розпочалася боротьба за призові місця. По завершенні турніру відбулася церемонія нагородження. Перше місце зайняв міжнародний майстер із шахів пан Янов.
 
 
 
 
Всі учасники турніру були задоволені грою і кожен  довів,
що це не лише гра, а й мистецтво.
 
 

16.04.2019

«Українські традиції та менталітет»
Етнографічний колаж

В ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся етнографічний колаж у рамках проекту: «Пізнай, прийми та руку простягни…», який провели працівники Благодійного фонду «Рокада» для сомалійських дівчат та молоді з числа шукачів притулку.

Учасники переглянули мультимедійний матеріал про Україну, їм була запропонована гра-квіз про історію та традиції українського народу.
Особливо цікавим для присутніх був показ трансформації головних уборів від давніх часів до сьогодення. Демонстрація вбрання кожного регіону супроводжувалася піснями та обрядовими дійствами, які з давніх-давен виконувалися нашими предками.
 

16.04.2019

«Воєнна проза в творчості Павла Загребельного»
Літературно-історична година
 
В ЦРБ ім. П. Загребельного відбулась літературно-історична година за проектом «Павло Загребельний: завжди несподіваний, завжди цікавий» для читачів різних категорій.

Читачам були представлені твори, присвячені військово-патріотичній тематиці: оповідання «День шостий», «В-ван», повість  «Дума про невмирущого», романи «Європа-45». «Європа. Захід».

Письменник в цих творах показав незламний дух воїнів-солдатів, які намагались своїми силами, мужністю, непримиренністю подолати ворога.
Присутні прослухали уривки з роману П. А. Загребельного «Європа-45», про участь героїв у диверсійній діяльності на території Німеччини, Франції, Голландії, Італії в ім’я миру в Європі. Читачі ознайомились з мультимедійною презентацією, яка змусила присутніх уявити палаючу Європу, тих мужніх людей, які заради рідної землі віддавали своє життя.

Учасники заходу із зацікавленістю подивились уривки з художнього кінофільму «Ракети не повинні злетіти», сценарій до якого написав Павло Загребельний.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter