ЦРБ ім. П.А. Загребельного

28.12.2023

 
Приготування до новорічних свят тривають! Для всіх тих, хто ще не прикрасив ялинку, у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся новорічний майстер-клас з виготовлення ялинкових прикрас.
Під керівництвом бібліотекарів діти малювали та складали, вирізали та клеїли, аж поки з кількох аркушів кольорового паперу не утворилася окраса новорічної ялинки 2024! Також юні відвідувачі дізналися чимало цікавого про традицію прикрашати ялинку та історію виникнення ялинкових прикрас від сивої давнини аж до сьогодення.
А створити святкову атмосферу допомогли тематичні пісні сучасних українських виконавців.
 

24.12.2023

 
Коляд, коляд, коляда у віконце загляда! Напередодні Різдва коридори ЦРБ ім. П. А. Загребельного наповнилися гучним співом та дзвінким сміхом – це колядники завітали до бібліотеки, аби ознаменувати народження Христа!
Після дружного виконання колядок і тематичних віршиків діти поринули у вир зимових розваг за допомогою розважального міксу «Святковий передзвін». Гуртом вони прикрашали ялинку, грали у літературні сніжки та брали участь у різноманітних командних конкурсах на зимову тематику. Також школярі познайомилися з добіркою повчальних та розважальних різдвяних книжечок, яка допомогла створити особливу святкову атмосферу.
Наприкінці зустрічі кожен з колядників отримав новесенький примірник журналу «Їжачок». Адже недарма кажуть: найкращий подарунок – це книга!
 
 

15.12.2023

   Нещодавно до ЦРБ ім. П. А. Загребельного вперше завітала дитяча українська письменниця Галина Ткачук. Пані Галина є не тільки чудовою дитячою письменницею, авторкою понад десяти книжок для дітей та дорослих, вона також відома, як член команди книго- й дітолюбів  улюбленого усіма простору української дитячої книги БараБука, була натхненницею і керівницею його гуртка для юних письменників «Написатор» і сценаристкою проєкту #ЖивіПисьменники.
 
 
 
 

   З-поміж найвідоміших книг Галини Ткачук – чарівна детективна повість «Вечірні крамниці вулиці Волоської», збірка страшилок «Тринадцять історій у темряві», а також екологічна «Книжка про сміття», написана із командою підлітків.
   У нашій бібліотеці пані Галина презентувала учням школи №250 свою нову книжку "Зврк", яка розповідає про містичні події таємничого міста Змієва. Розповідь про підступних дніпрових створінь, кмітливу головну героїню, її вірних друзів та, звісно ж небезпеку, яка на них чигає, викликала у наших відвідувачів непереборне бажання якнайшвидше прочитати цю книжку. Однак на цьому фантастичні історії не скінчилася, адже авторка має справжній хист до дитячого нон-фікшена! Чого тільки варта книжка "Хто такі Котулаки", в якій  пані Галина майстерно перетворює людей на тварин і навпаки.
 
 
 
 

   Щирість, талант, вміння захопити аудиторію, чудові історії – все це сприяло цікавому і тривалому спілкуванню наших читачів з письменницею. Діти зачаровано слухали Галину Ткачук, а наприкінці зустрічі -  подарували свої малюнки, які створили за мотивами її книг.
 
 

13.12.2023

 
У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася мотиваційна зустріч з особливим гостем – ветераном російсько-української війни Олександром Швачкою, який цього річ став рекордсменом світового рівня.
Старшокласники троєщинських шкіл із перших вуст дізналися про нелегкий військовий шлях українського воїна-захисника. Десантник отримав поранення під час оборони містечка Макарів (на Київщині), через яке втратив праву ногу. Але спорт «повернув» пана Олександра до життя: він став для нього не лише фізичною, а й психологічною реабілітацією. Саме тому, у жовтні 2023 року, він разом з командою українських ветеранів взяв участь у міжнародному спортивному фестивалі Арнольда Шварценеггера Arnold Classic Europe, в Мадриді. Лише уявіть: восьмеро ветеранів російсько-української війни потягнули 4 вантажівки вагою 35 тонн і встановили світовий рекорд зі стронгмену!
Також під час спілкування наших читачів з ветераном Деснянського району було порушене  мовне питання, проблема реабілітації  та сприйняття суспільством ветеранів.

Наприкінці зустрічі Олександр Швачка сказав фразу, яка, певно, на все життя запам’ятається школярам: «Кляті москалі можуть забрати частину нашого тіла, наше життя, але вони не можуть забрати нашу волю та нашу країну!».
 

08.12.2023

     В Україні стартував Національний  тиждень читання, що проходить під гаслом  "Бути своїми". Долучилася до тижня і ЦРБ ім. П. А. Загребельного, запросивши талановиту письменницю та поетку – Віру Свистун.
 
 
 

    Пані Віра представила свою нову збірку поезії «Дотик осені». Четверта у творчому доробку поетки книга сповнена щирих, пронизаних любов’ю до життя і до людей віршованих монологів, які зворушують своєю щирістю та емоційністю.
 
 
 
 
    Відвідувачі бібліотеки зачаровано слухали Віру Свистун, насолоджувалися спілкуванням з нею, а також декламували улюблені вірші поетки. На зустрічі також була присутня наша давня приятелька бібліотеки – письменниця Надія Семена, котра разом з користувачами читала вірші з ще "гарячої" збірки, аби привітати свою «колегу по цеху» з новою книгою.
    Ми від щирого серця дякуємо пані Вірі за такий атмосферний вечір поезії та подарований примірник «Дотик осені»!

 
 

06.12.2023

 
Нині наша держава  відзначає  День Збройних сил України!

У цей морозний зимовий день талановиті діти школи І-ІІІ ступенів №238 завітали до ЦРБ ім. П. А. Загребельного привітати наших відважних захисників та захисниць та підготували для представників Добровольчих формувань територіальної громади №31 Деснянського району святковий концерт.
 
Маленькі деснянці зігрівали серця бійців ЗСУ запальними танцями, веселими співами та майстерним декламуванням віршів. Намалювали чудові тематичні малюнки, виготовили обереги в знак подяки воїнам України за мирне небо. А ще глибокі, чуттєві та проникливі вірші читала авторка, відома українська письменниця Віра Свистун.
Концерт видався на славу! Але не варто забувати, що нічого з цього зараз не було б можливо без наших ЗСУ, які ціною власного здоров’я і життя забезпечують нам безпеку в умовах війни.

Ми безмежно вдячні їм за наш захист та внесок у майбутню перемогу! А перемога – зовсім не за горами, якщо залишатися згуртованими, довіряти одне одному і вірити в світле майбутнє нашої держави!
 

06.12.2023

   Зустрічайте Миколая, він вас всіх чудово знає! Ввечері, напередодні Дня Святого Миколая, коридори ЦРБ ім. П. А. Загребельного наповнилися радісним сміхом – це діти, підопічні благодійного фонду «Save Ukraine», завітали до бібліотеки, аби долучитися до неймовірних зимових розваг.
 

 
 
 

  Але раптова поява зловісної Хохи, яка вирішила завадити слухняним дітям отримати подарунки від Миколая, перервала веселі розваги. Тому нашим юним відвідувачам довелося добряче постаратися, аби перевести страхітливу істоту на бік добра. Вони грали в літературні сніжки, перераховували свої добрі вчинки, а також влаштували книжковий маскарад.
 
 
 
   Після того як місія увінчалася успіхом, діти долучилися до зимової арт-терапії, під час якої кожен проявив свої творчі здібності. Розмальовані яскравими фарбами шопери та виготовлені власноруч підсвічники діти отримали,  як святкові подарунки до свята.
 
 
 
 

     А ми з нетерпінням чекаємо нових зустрічей з нашими юними друзями та щиро дякуємо ВБО « АСЕТ»  за допомогу в організації свята!
 
 

04.12.2023

 
Нині до ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали вихованці Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю  Дніпровського району м. Києва, аби поринути у вир різдвяних розваг.
Досхочу намилувавшись майстерними роботами, виставленими у Галереї мистецтв, діти з інвалідністю вирушили у казкову подорож зимовою бібліотекою. Там юні відвідувачі чудово впоралися із завданнями на розвиток пам’яті та дрібної моторики рук. А ще – ознайомилися з добіркою найкращих різдвяних книжечок, які так і манять їх прочитати!
Наприкінці зимових розваг Святий Миколай потішив наших юних відвідувачів подарунками. Дякуємо за безмежну радість Благодійному фонду Сергія Притули проєкт «Центр готовності цивільних» та МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».
 

30.11.2023

 
У Всесвітній день домашніх улюбленців до ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітала представниця благодійного фонду «Щаслива лапа», аби розвіяти міфи про безпритульних тварин.
Діти дізналися чимало нового про функціонування притулків, їхніх пухнастих мешканців, а також, яким чином їм можна допомогти. Опісля юні відвідувачі грали у рольову гру «Ветлікарня», завдяки якій довідалися про здоров’я та гігієну братів наших менших. Наприкінці заходу вони обговорили інформацію, яка стала для них новою та розповіли про свої улюблені книги, присвячені домашнім улюбленцям.
Тепер дітвора знає, що особливо несолодко безпритульних тваринам живеться взимку. Але допомогти їм зовсім не складно. Головне – мати бажання потішити маленьких пухнастиків!
 

21.11.2023

 
З нагоди відзначення десятої річниці Революції Гідності у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулася година пам’яті «Буремний листопад».

Десять років тому ми стали свідками відваги мільйонів українців, які вийшли на протести, аби висловити свою незадоволеність несправедливістю та корупцією. Тож ми разом з всією Україною пригадали хронологію подій революції та вшанували пам'ять тих, хто поклав свої життя заради мрії про краще майбутнє, і тих, хто стояв на Майдані.
Користувачі  бібліотеки ознайомилися з тематичною літературою -  від романів, які розповідають нам про життя людей, які взяли участь у подіях Майдану, до різноманітних поетичних збірок.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter