ЦРБ ім. П.А. Загребельного

23.09.2018

«Битва поколінь»
Шаховий турнір
 
У сучасному динамічному світі, наповненому високими технологіями, вміння стратегічно мислити на перспективу,  грамотно використовувати власний інтелектуальний ресурс, розвивати розум надає можливість гра у шахи.

23 вересня за підтримки депутата Київради Юрія Зубка до ЦРБ ім. П. Загребельного завітали шістдесят  шахістів віком від 6 до 80 років взяти участь у шаховому турнірі.
І це не може не надихати. Вирішили, що такий активний старт вартий продовження, а тому будемо і надалі влаштовувати змагання з шахів, подавайте заявки на участь, плануватимемо турнірні дні. І приходьте вболівати за наших учасників.
 
 
Інтелектуальні змагання пройшли вдумливо, творчо та з азартом!
 

15.09.2018

«Muromets Fest»
Бібліопікнік

    15 вересня публічні бібліотеки Деснянського району долучилися до фестивалю сучасних богатирів «Muromets Fest» у парку «Муромець» на території спортивно-розважального комплексу «X-Park», щоб стати частиною унікального дійства, свідком Національних рекордів України!
 
 
 
   На зеленій зоні бібліотекарі влаштували бібліопікнік з краєзнавчими вікторинами, квестами, майстер-класами, настільними іграми.
 
 
 

  Свято спорту, сили, народних традицій, надало можливість продемонструвати, які талановиті у нас діти.
 
 
 
   Відвідувачі заходу мали можливість приєднатись до творчого куточка, де кожен створив чудову ляльку-мотанку, закладинку для книги із всією своєю творчістю і фантазією.
Майстер-клас по виготовленню «конячок», незамінних супутників богатирів, козаків, привернув увагу майбутніх захисників Батьківщини. А ось незвичайні, різнокольорові пташки-символ краси, миру, спокою, зацікавили дівчаток.
    Приємно, що відвідувачі свята отримали від свята море задоволення і незабутніх вражень!
 
 
 

14.09.2018

«Заради миру на Землі!»
Патріотична година

      14 вересня в ЦРБ ім. П. Загребельного напередодні визначних  дат - Міжнародного Дня демократії та Міжнародного Дня миру, з метою виховання почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю було проведено патріотичну годину для учнів молодшого шкільного віку ЗНЗ №238.
 
 
 

     Бібліотекар ознайомила дітей з історією започаткування свят, загальновідомими  символами, значеннями слів «демократія» та «мир». Діти  із задоволенням читали вірші про мир та Україну, складали звернення до жителів планети про збереження миру.
 
 

    Читачі бібліотеки з радістю  взяли участь в  інтерактивній грі «Створи словосполучення!» та майстер-класі «Декоративна корзинка з квітами».

 
 

23.08.2018

«У моєму серці Україна!»
Святкова концертна програма
 
У День Державного прапора України та з нагоди 27-ї річниці Незалежності України для мешканців Деснянського району відбувся районний святковий захід на свіжому повітрі ‒ «У моєму серці Україна!».
Публічні бібліотеки району приєдналася до святкування і влаштували вже звичний для деснянців патріотичний майданчик: «Живи, Україно, живи для краси!».
Привертала увагу гостей виставка «Ми щасливі, що ти у нас є наша вільна, свята Україна» на якій були представлені найновіші видання з історії формування та розвитку Української держави, книги про знаменні події минулого й сучасності та про видатних українців.
Скарбничку знань про Україну поповнили учасники свята різних вікових категорій, які взяли участь у історико - пізнавальних вікторинах «Велична моя Україна…», «Чи знаєш ти Україну?» та вікторині-кросворду «Наша країна – Україна». Найактивніші отримали подарунки від бібліотеки.
 
Для дітей молодшого шкільного віку були проведені вуличні читання патріотичних поезій класиків української літератури «Живи і міцній українська Державо!» та майстер-класи «Браслети єдності», «Зроби блокнот своїми руками…» з українською національною символікою.
 
Бібліотекарі разом з гостями заходу влаштували цікаву ігротеку, яка дозволила перевірити знання патріотів про свою країну.

ЦРБ ім. П. Загребельного були підготовлені флаєри - пам’ятки  «Символи незалежної України» та «Живи і міцній Українська Державо!», які нагадали присутнім про основні етапи становлення незалежності України.

Продовжувати веселощі запрошуємо вас до бібліотек, де усі разом  із книжками ми весело перейдемо до зустрічі нових свят.
 

23.08.2018

«Кларнети ніжності: історик, романтик, романіст»
Година вшанування
 
«Я входив в літературу,коли були живі
Тичина, Сосюра, Малишко, Бажан, Панч
Це була велика література….»             

Павло Загребельний
 
Напередодні дня народження видатного українського письменника, класика української літератури Павла Архиповича Загребельного, ім’я якого носить центральна районна бібліотека Деснянського району м. Києва відбулась година вшанування.

Прозові твори письменника стали улюбленими для багатьох шанувальників різного віку і мають широке читацьке визнання і сьогодні. Його громадянська позиція завжди буде прикладом для українців, а творчість надихатиме до патріотизму, розумних вчинків та життєвої мудрості.

Увазі користувачів була презентована тематична книжкова виставка-інсталяція,  на якій представлені художні твори, публіцистика, літературно-критичні видання та матеріали, які розповідають про кінематографічну спадщину митця. Всі охочі мали можливість ознайомитись з відео-презентацією, яка представляє унікальні фотографії про цікаві сторінки життєвого та творчого шляху письменника.
Своєю невтомною працею та різностороннім самобутнім талантом Павло Загребельний наблизив українську літературу до берегів художньої досконалості європейської літературної класики.
 

01.08.2018

«Літні читання, дитяча творчість…»
за проектом «Пізнай, прийми та руку простягни»
 
Літні канікули – це період, коли дітям різного віку потрібно добре відпочити й набратися сил та енергії, нових приємних знань та творчих навичок.

До різноманітних бібліотечних занять діти мали можливість долучитись у ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
Учасники програми літніх читань «Зростаємо в країні знань!» маленькі та юні читачі категорії - діти біженців ознайомились з найкращими виданнями  художньої української та зарубіжної літератури, науково-популярними виданнями.
Також діти брали участь у творчих майстер-класах: «Корзинка з трояндами», «Цвітіння камелії», «Зроби блокнот своїми руками…», «Малюємо в крапковій техніці», грали з бібліотекарями у різноманітні інтелектуальні настільні  ігри.
Настільні ігри розвивають логічне мислення та мовлення учасників, допомагають знаходити точні слова й вирази, зосередитися під час гри,покращують пам`ять та розумові здібності.

Творчі бібліотечні заходи сприяють адаптації дітей - біженців в українському суспільстві, формуюють художній та естетичний смак, надають дітям можливість проявити свої таланти та здібності, творчість та креативність,ерудицію та знання.
 

02.07.2018

«Зростаймо в країні знань!»
Програма літніх читань

В ЦРБ ім. П. Загребельного працює програма літніх читань «Зростаймо в країні знань!» для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Літні читання сприяють підвищенню інтересу до книги, змістовному відпочинку та проведенню корисного дозвілля читачів-дітей у період літніх канікул.
Для відвідувачів бібліотеки проводяться: бібліо- екскурсії, екологічні ранки «Літніми лісовими стежками», квести «Ми-слідопити», ігри-змагання «У колі казкових героїв…», години казок «Європейські казкарі дітям…», історико-літературні екскурси «З книгою через століття…» за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!», тематичні літературні турніри, творчі конкурси, настільні ігри та багато іншого.

Бібліотека пропонує дружній комфортний простір для маленьких читачів, а також території для гри, фантазії та творчості.
Запрошуємо всіх дітей до читання кращих художніх, науково-популярних книг та долучатись до бібліотечних інтерактивних тематичних заходів, творчих ігор та занять!
 

21.06.2018

«Художнє мистецтво України:
від стародавніх часів до сучасності»

Мистецький ранок
 
Гармонійний, всебічний розвиток особистості неможливий без її естетичної вихованості, сприйняття дійсності за законами краси. Краса виправляє наш дух, нашу совість, наші почуття та переконання.
21 червня до Всесвітнього Дня біженців ЦРБ ім. П. Загребельного організувала для користувачів бібліотеки - біженців з Афганістану, Бангладеш та інших країн екскурсію до Національного художнього музею України.
Іноземці мали нагоду ознайомитись з найкращими роботами талановитих представників української культури.

Завдяки універсальності художньо-образної мови картини передають зрозумілу для різних народів смислову інформацію, дають змогу особистості розширювати свій власний духовний світ, його унікальність та самобутність.

Дякуємо співробітникам музею за яскраву, змістовну екскурсію!
 

14.06.2018

«Зростаймо в країні знань!»
Програма літніх читань

В ЦРБ ім. П. Загребельного триває програма літніх читань «Зростаймо в країні знань!» для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Літні канікули – унікальна можливість залучення до бібліотеки нових читачів, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх охочих.
Протягом літнього періоду читачі можуть гарно відпочити, відправитися в захоплюючу подорож по сторінках улюблених книг, прочитати яскраві журнали, поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет.
Для відвідувачів бібліотеки проводяться : бібліо – екскурсії, літературні турніри, інтелектуальні вікторини, екологічні заняття, творчі конкурси, настільні ігри, майстер-класи, прем’єри нових книг і журналів: «Читач сказав «Браво!» та багато іншого.

Бібліотека - територія спілкування і захоплюючих літературних подорожей.
 

13.06.2018

«Культурні особливості і психологічні механізми адаптації»
Семінар-тренінг
за проектом: «Пізнай, прийми та руку простягни…»


13 червня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся семінар-тренінг, який провели працівники Благодійного фонду «Рокада».
Благодійна організація виконує програму соціальної допомоги біженцям та шукачам притулку в місті Києві.

Семінар - тренінг розкрив тему успішної адаптації іноземців в інших країнах. Окрема частина заходу була присвячена питанням важливості рухової активності у розвитку особистості будь-якого віку.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter