ЦРБ ім. П.А. Загребельного

12.01.2018

«Доле моя чорно - біла…»
Літературний вечір

«Такий я ніжний, такий тривожний …»
В. Сосюра

12 січня в ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся літературний вечір, присвячений 120-річчю від дня народження відомого українського поета-лірика, письменника Володимира Сосюри. В заході активну участь  взяли учні школи № 119.

Увазі користувачів була презентована літературно-біографічна виставка «Так ніхто не кохав…», яка розповідає про творчі досягнення українського поета, життєвий шлях, а також представлені літературно-критичні матеріали.
Відвідувачі бібліотеки мали можливість прослухати аудіо-ролик «живого голосу» поета. Велику зацікавленість читачів викликала книга «Любіть Україну», присвячена однойменному твору митця, який перекладений на 69 мов світу.

Учні із задоволенням читали вірші поета,таким чином доторкнувшись до творчості митця та доєдналися до розуміння сучасних автору суспільно-політичних процесів.
 

04.01.2018

«Шарль Перро – король казки»
Літературно-мистецькі заходи

Ми всі добре  пам’ятаємо з якою радістю чекали на Новий рік , коли були ще дітьми, бо завжди  під час новорічних свят нас очікували  різноманітні чарівні дійства, подарунки.

Під час зимових канікул діти учасників АТО, якими опікується Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району, завітали в  ЦРБ ім. П.Загребельного на літературно-мистецький ранок «Шарль Перро – король казки»,  присвячений 390-річчю від дня народження видатного французького письменника, поета та літературного критика, основоположника жанру літературної казки.

Увазі школярів була представлена тематична книжкова виставка. Юні читачі бібліотеки  взяли участь в літературному марафоні «Сторінками улюблених казок  Шарля Перо» та радо вигукували знайомих казкових персонажів під час інтелектуальної гри «Пізнай казкових героїв».
 
Радісною сторінкою заходів для дітей  стали святкові майстер-класи  «Виготовлення новорічної листівки» та «Гілка сакури».
Хенд - мейд мистецтво створювати навіть прості речі надає дітям можливість проявити свою індивідуальність, творчі здібності,талант . Кожна власноруч зроблена робота стає унікальною та неповторною.
 

28.12.2017

Шановні читачі та гості нашого сайту!
Наближаються Новорічні свята!
Напередодні Нового року ми всі віримо у дива та втілення сподівань! Це особливий час, коли планета Земля рухається таким курсом у Космосі, що максимально наближається до Сонця і Місяця – а наші бажання і мрії мають здійснитися!

Новий рік та Різдво – це «Час побажань» у «Яскраве свято». Матеріали таких рубрик тематичної виставки «Миру та злагоди у Новому році» очікують вас у залі періодичних видань нашої бібліотеки.

Святкові страви, дизайн для урочистого столу та розповіді про дива у Новий рік наповнять вас відповідним передчуттям цього дивовижного торжества! Також пропонуємо вам скористатися унікальною можливістю і написати листа вітчизняному Діду Морозу. Адресу його Резиденції ви дізнаєтеся у секторі галузевої літератури! У листі ви можете висловити свої найзаповітніші мрії, побажання та привітати із зимовими святами своїх рідних, друзів у різних містах і селах України.


Ласкаво просимо завітати  до ЦРБ ім. П.А.Загребельного!
 

19.12.2017

«Коли йде Святий Миколай – Янголи співають…»
Святковий ранок

«Коли замерзла річка
І став біленьким гай,
Прийшов у темну нічку
На землю Миколай» 

Тріщ  Н.

19 грудня, в День Святителя Миколая Чудотворця в ЦРБ ім. П. А.Загребельного відбувся святковий захід для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Школярі взяли участь у святковому майстер-класі із живопису вовною «Зимовий пейзаж». Увазі користувачів була представлена виставка-вітання «Коли йде Святий Миколай - янголи співають…», яка розповідає про традиції та історію свята. Із мультимедійної презентації діти дізнались чим відрізняється відзначення цього свята в різних країнах Європи. Відвідувачі бібліотеки із задоволенням переглянули мультиплікаційні відеоматеріали та поринули разом з героями у казкові пригоди.
Дітлахи з радістю взяли участь у творчих завданнях: один одного вітали святковими віршиками. Рухлива гра «Знайди пару», у яку залучались учні, спонукала їх до доброго і щирого дружнього привітання своїм однокласникам. Інша - «Склади слова» - вимагала знань в написанні слів, пов’язаних із святом Миколая Чудотворця та Новим роком.

На завершення заходу діти почастували смачними пряниками та чаєм від «Самого Миколая».

Щиро вітаємо всіх зі святом!
 

18.12.2017

«Бесіда за твором «Розгін»
 за проектом «Павло Загребельний: золоті сторінки творчості»

Багатогранний талант Павла Загребельного дозволяє йому масштабно відтворювати в своїй творчості великі теми історичного минулого та актуальні проблеми того часу, коли жив письменник.

18 грудня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась бесіда за  романом «Розгін» для різних категорій користувачів. До написання цього роману письменника  спонукало визнання державою кібернетики, як справжньої  науки. Цей роман - художнє дослідження історії того покоління, до якого належить і сам прозаїк.


У пропонованому творі автор розповідає про складний, прекрасний та героїчний  час, в якому персонажі живуть і трудяться, творять і мріють, люблять і перемагають. Герої книги - вчені, робітники, колгоспники.

Роман «Розгін» складається з чотирьох книг, кожна з яких написана у своїй тональності та з того чи іншого боку висвітлює образ головного героя - порядної людини, професіонала вищого ґатунку кібернетика Карналя та його оточення.

Запрошуємо вас до цікавої літературної подорожі!
 

15.12.2017

«PR»-діяльність в публічних бібліотеках»
Семінар-тренінг

Сьогодні жодна сучасна  організація  не може обійтися без PR-діяльності. Не є винятком і бібліотеки.

В ЦРБ ім. П. Загребельного відбувся семінар-тренінг «PR»-діяльність в публічних бібліотеках» для керівників публічних бібліотек району.

Тренінг провів журналіст, шеф-редактор «UA : Перший в новинах», доцент факультету кіно і телебачення КНУКіМ - Петренко Сергій Іванович.


Ведучий розглянув сучасні уявлення про Public relations та проаналізував термінологічне розмежування ключових понять PR-діяльності.

В результаті інтерактивного спілкування виявилось, що сучасні бібліотеки є важливими комунікативними центрами для громади району і займають чільне місце в інформаційному просторі сучасного суспільства, використовуючи іміджеві PR-технології.

Запрошуємо всіх охочих активніше відвідувати веб-сайт ЦБС Деснянського району та ставати реальними й потенційними користувачами бібліотек.
 

13.12.2017

«Романтизм, поетичний стиль та світосприйняття
Генріха Гейне»

Методичне заняття

13 грудня у ЦРБ ім. П. А. Загребельного для працівників публічних бібліотек району відбулось методичне заняття з метою підвищення кваліфікації «Романтизм, поетичний стиль та світосприйняття Генріха Гейне» до 220 - річчя від дня народження німецького поета.
Учасники заходу ознайомились з правилами написання сценаріїв,  структурою  використання мультимедійних матеріалів , як додаткових джерел інформації  в проведенні літературно-мистецьких вечорів  в бібліотеках.
Художнє читання творів Гейне працівниками бібліотек,  наповнило  поетичний ранок романтичними переживаннями та гарною мелодикою українських перекладів віршів талановитого німецького поета.
 

08.12.2017

«Подорож у країну Права»
Правовий тиждень

Ти мусиш вивчати сумлінно
Права і обовя`зки всі …
І. Жиленко

У рамках Всеукраїнського тижня права публічні бібліотеки району провели правовий тиждень для учнів початкових і середніх класів шкіл № 213, 259, 270, 277 та 238.

Школярі гарно орієнтувалися у темі дитячих прав і з цікавістю обговорювали дитячі обв’язки, переглядали мультфільм про ставлення до дітей з інвалідністю.

Розгадування ребусів спонукало школярів до узагальнення почутого матеріалу про право на любов і піклування з боку батьків. Питання вікторини про дотримання прав казкових героїв були для учнів певною мірою несподіваними, проте слухачі правильно оцінювали вчинки дійових осіб. Орієнтувалися діти також і в поняттях «злочин» та «провина».

Бібліотекарі підготували виставки літератури з правознавчої тематики: «Я і мої права», «Мої права – моя фортеця» та інші. Кожна зустріч завершувалася тим, що діти брали для читання з собою книжки про невідомих їм до цієї зустрічі героїв.

Пам’ятайте, правова обізнаність – найкраща зброя на захисті ваших інтересів!
 

 

07.12.2017

«Профілактика гендерного насильства»
Семінар-тренінг
за проектом : «Пізнай, прийми та руку простягни»
 
7  грудня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся семінар-тренінг за темою питань гендерного насильства та практичного індивідуального підходу до проблеми для категорії читачів-біженців, які навчаються українській мові в бібліотеці та інших іноземців-біженців.

Захід був ініційований та проведений, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», за участю партнерів – працівників Благодійної організації «Благодійного фонду Рокада», який є виконавчим партнером Управління Верховного комісару ООН по справам біженців та працює за напрямками соціальної допомоги біженцям в місті Києві.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter